Sigara tiryakisi, ayağı kesilince sigarayı bıraktı (Fotoğraflı)

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DOKTORLARIN İKAZLARINA RAĞMEN SİGARA İÇMEYE DEVAM EDEN VE GÜNDE 3 PAKET SİGARA İÇEN HALUKCAN ÖZÇIKRIKÇI, BACAĞI KESİLİNCE SİGARAYI BIRAKTI

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Çömlekçi Köyü'nde oturan ve günde 3 paket sigara içen Halukcan Özçıkrıkçı, sol bacağı kesilince sigarayı bıraktı.

Çömlekçi Köyü'nde bakkal dükkanı işleten Halukcan Özçıkrıkçı (52), 32 yıldır günde 3 paket sigara içtiğini söyledi. 2004 yılında bacağında uyuşma nedeniyle gittiği doktorların sigarayı bırakması yönündeki uyarılarını dikkate almadığını belirten Özçıkrıkçı, 2005 yılında ise bacağının ameliyat olduğunu söyledi. Özçıkrıkçı, "Doktorların uyarısıyla bir süre sigarayı bıraktım. Bacağım iyileşmeye başlayınca yeniden içmeye başladım. Geçen yıl, bacağım morarmaya başladı. Doktorlar, sol bacağımdaki damarların tamamen tıkandığını ve vücuduma yayılmasını önlemek için de bacağımı kesmek zorunda olduklarını söyledi. Bunu duyunca çok üzüldüm ama sigara içmeye devam ettim. Sigarayı ancak, bacağım kesildikten sonra bırakabildim" dedi.

Sigara içtiği için çok pişman olduğunu söyleyen Özçıkrıkçı, sigara içenleri de uyararak, "Bunun hiç kimseye faydası yok. Bu nedenle sağlığınızı tehlikeye atmayın. Bir an önce sigarayı bırakın" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber