Suikastçının cep telefonu hala açılamadı

Rus Büyükelçi suikastının faili FETÖ'cü polis memuru Mert Altıntaş'ın hedefleri arasında ABD'nin Ankara Büyükelçisi'nin de olduğu ortaya çıktı

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 09 Mart 2017 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suikastçının cep telefonu hala açılamadı

Ebru Karatosun

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesiyle ilgili soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Suikastın faili FETÖ'cü polis memuru Mert Altıntaş'ın Keçiören'deki evinde yapılan aramada ele geçirilen bilgisayarının incelemesi sürüyor. Bu kapsamda Rus Büyükelçisini arama motorundan arayan Altıntaş'ın, aynı zamanda ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ı ile Amerikan Kültür Derneği'ni arama motorundan aradığı belirlendi. Ancak John Bass'ın korumasız gezmediğini öğrenen Altıntaş'ın, bu eyleminden vazgeçtiği değerlendiriliyor.

Altıntaş'ın iPhone marka cep telefonu şifreli olduğu için henüz açılamadı. Başsavcılık, bu kapsamda 2 adım attı. İlk olarak emniyet üzerinden FBI'yla iletişime geçerek, telefonun açılması konusunda yardım alacak. İkinci olarak ise bir İsrail firmasının geliştirdiği program sayesinde iPhone marka cep telefonu açılabilecek. Öte yandan 15 Temmuz darbe girişiminde 100'e yakın iPhone marka cep telefonunun açılamadığı, bu durumun söz konusu program sayesinde çözülebileceği kaydedildi.

TÜBİTAK'ta da iPhone markalı cep telefonlarının şifrelerinin kırılarak açılabilmesi için "klonlama" çalışmalarının sürdürdüğü öğrenildi.

GMAİL'DEN OLUMSUZ CEVAP

Suikastçı Altıntaş'ın kullandığı [email protected] hesabından silinen mesajlar tespit etmişti. Gmail'in Türk yetkilileriyle görüşen savcılığın, ancak "silindi döndürülemez" cevabı aldığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber