FETÖ'cülerin listesinin bulunduğu sır CD 418 no'lu odada

Yarbay Çakmaklı'nın TSK'ya verdiği FETÖ'cülerin listesinin bulunduğu CD, 10 yıl sonra darbeci Yıldırım'ın odasından çıktı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Mart 2017 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'cülerin listesinin bulunduğu sır CD 418 no'lu odada

Hilal YILDIRIM

2007 yılında Hava Harp Akademisi'nde görevli Yarbay Selçuk Çakmaklı kendisine ulaşan bir CD içerisinde TSK'daki FETÖ mensup askerlerin listelerinin bulunduğu tespit etti. Çakmaklı şifreli olan CD'nin yüzde 10'nunu açarak listelerden aldığı çıktıları birlikte çalıştığı Albay Cengiz Köylü'ye gösterdi. Çakmaklı ve Köylü bu CD'yi ve listelerin bulunduğu evrakları Genelkurmay Başkanlığı'na gönderdi. FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına ulaşan Çakmaklı ve Köylü bir süre sonra Karargah Evleri davasından tutuklandı.

BİLGİLER SÜMENALTI EDİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı'nca FETÖ'nün yapılanmasını ortaya koyan bu CD'deki bilgiler sümenaltı edilerek,10 yıldır hiçbir işlem yapılamadı. Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın darbe iddianamesinde yer aldı.

SİYAH KLASÖR İÇİNDEN ÇIKTI

Genelkurmay Başkanlığı'nda görevli darbeci Yarbay Hüseyin Yıldırım'la ilgili Genelkurmay'ın 418 numaralı odasında arama yapıldı. Aramalarda siyah klasör içerisinde Çakmaklı'nın 2007'de gönderdiği o CD içerisindeki dosyaların çıktıların yer aldığı 14 sayfalık belge ortaya çıktı. Yine Çakmaklı'nın o dönemde alınan ifadesi de ele geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber