Bakan Aksu'dan 100 bin YTL'lik yardım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2007 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaciğer anneden, 100 bin YTL'lik masraf Bakan Aksu'dan

İÇİŞLERİ Bakanı Abdulkadir Aksu, Muş'un Kültür Mahallesi'nde oturan yüksek kolestrol nedeniyle bir çocuklarını kaybeden 39 yaşındaki Muhteber ile 42 yaşındaki Abdullah Kanşıray çiftinin durumu ağırlaşan çocukları 13 yaşındaki Muhteber'e karaciğer nakli masrafları için bakanlıktan 100 bin YTL yardım yapılacağını bildirdi. Hastalıkta son aşamaya gelen Mehmet Emin'e annesi Muhteber Kanşıray karaciğerini verecek.

Akraba evliliğinin kurbanı olan Kanşıray ailesinin 4 çocuğunda da yüksek kolestrol hastalığı görüldü. Ailenin oğlu Ahmet Kanşıray, 2003 yılında bu nedenle 17 yaşındayken öldü. Doktorlar bu tür hastaların en fazla 16- 18 yaşına kadar yaşayabildiğini belirterek, çocukların kanında yüksek miktarda bulunan kolestrolün düşürülmesi için 17 yaşındaki Mustafa, 14 yaşındaki Leyla ve Mehmet Emin Kanşıray'a aferez cihazı takılmasını önerdi.

Vali İbrahim Özçimen tarafından 3 yıl önce Tapu Kadastro Müdürlüğü'nde geçici işçi olarak yerleştirilen Abdullah Kanşıray'ın, üç çocuğu için her biri 3 bin YTL olan aferez cihazı alındı. Bir bölümünü SSK'nın, kalanını da valiliğin karşıladığı aferez cihazı hastalığı ileri safhaya gelen Mehmet Kanşıray'a cevap vermemeye başladı. Doktorlar karaciğer nakli yapılması gerektiğini bildirince organ nakli için anne ve babasının tahlilleri yapıldı.

Testlerin sonunda Anne Muhteber'in oğluna karaciğerini verebileceği ortaya çıkınca aile büyük sevinç yaşadı. Bu sevinç, doktorların, ameliyat ve ilaç giderlerinin 100 bin YTL'yi bulacağını bildirmesi ile yarıda kaldı. Kanşıray ailesi her konuda kendilerine yardım elini uzatan Vali İbrahim Özçimen ile görüştü. Vali Özçimen, ailenin içine düştüğü bu durumu İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'ya iletti. Bakan Aksu, karaciğer naklinin vakit geçirilmeden ameliyat ettirilmesini ve masrafları bakanlıktan karşılayacaklarını bildirdi.

Bakan Aksu'dan aldığı bu haberi aileye veren Vali İbrahim Özçimen'den duyan Kanşıray çifti sevinç gözyaşı döktü. Çocuklarının kurtulacağı için çok mutlu olduklarını belirten Abdullah Kanşıray, ?Yıllar sonra ilk kez sevinçten ağlıyoruz. Akraba evliliğinin kurbanı olan 4 çocuğumuzdan 1'ini kaybettik. Evatlarımız gözlerimizin önünde eriyorlardı. Vali beyin devreye girmesi ve Bakan Aksu'nun yardım elini uzatması bizi çok duygulandırdı'' dedi.

Oğluna karaciğerini vermeye hazırlanan anne Muhteber Kanşıray, ?Hayatta en kötü şey evlat acısı. Bunlardan birini yaşadım. Diğerini yaşamak istemiyorum. Gerekirse karaciğerimi evlatlarımın 3'üne de veririm. Yeter ki onlar yaşasın. Oğlumun ameliyatından sonra eşimle birlikte organ bağışında bulunacağız'' diye konuştu.

Annesinin karaciğeri ile yaşama şansı bulacak olan Mehmet Emin, birkaç gün sonra nakil olmak üzere ailesi ile birlikte İstanbul'a gidecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber