AKP, eylülde seçim için CHP'nin kapısını çaldı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERKEN seçime ilişkin olarak kulisler hareketlenirken AKP ile CHP arasında hem seçim tarihi hem de seçilme yaşının 25'e inmesindeki anayasal engelin aşılması konusunda pazarlık yapıldığı öğrenildi. AKP'nin ?eylülde seçim? önerisine, CHP, ?Nisanda yapalım? diyerek karşı çıkıyor.

AKP yönetimi, normal koşullarda 4 Kasım'da yapılması kararlaştırılan genel seçimleri Ramazan ayını da dikkate alarak birkaç ay öne çekmeyi tartışıyor. Ancak seçilme yaşının 25'e düşürülmesini öngören yeni düzenlemenin seçim tarihinin öne çekilmesi durumunda yürürlüğe girmeme olasılığı var. Çözüm arayan AKP yönetimi, CHP'ye seçimin eylül ayında yapılmasını önerdi.

Kısa süre önce AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz'a giderek, ?Eylülde erken seçim yapalım. 25 yaşını dolduranların seçilme hakkını kullanılabilmesi için Anayasa'daki bir yıllık süreyi değiştirelim? önerisinde bulundu. CHP'li Topuz, ?Eylülde yapılacak seçim, erken seçim sayılmaz. Erken seçim olacaksa nisanda olmalı. Nisanı düşünürseniz bu değişikliği beraber yapalım? karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber