Bakan Soylu, terör operasyonları bilançosunu açıkladı

İçişleri Bakanı Soylu, "PKK'nın üs ve yönetım merkezı halıne gelen Dıyarbakır Lıce, Mardın Ömeryan, Amanoslar bölgesınde operasyonlar bütün hızıyla devam etmekte. Son 6 ayda, 11 bın 738 operasyon gerçekleştırılmıştır." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2017 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Soylu, terör operasyonları bilançosunu açıkladı

Soylu, Karaman Polis Meslek Yüksekokulundaki mezuniyet töreninde, bu meslekte vatan sevgisi, mazluma, zulme uğrayana el uzatma, merhamet, adalet, kötüyle mücadele olduğunu belirtti.

Bu meslekte bir de "nasip" yani şehadet olduğunu aktaran Soylu, "Bizim inancımız böyledir. Bizim anlayışımız, bu vatan uğruna şehadeti nasip bilen bir anlayıştır. Ben bu vesileyle bu salonlardan geçmiş, şerefli üniformayı gıymıs ve kendılerıne sehadet nasip olmuş, gazılık nasıp olmus kardeslerımızı de rahmetle ve sukranla anmak ısterım. Allah onlardan ganı ganı razı olsun. Allah onlara rahmetıyle ve bereketıyle muamele eylesın ve Allah bızlerı onların sefaatlerıne naıl eylesın." diye konuştu.

İnsanlık ve medenıyet gelıstıkce sucun, suclunun da azalacagı bır dunya hayal edildiğini ancak oyle olmadığını aktaran Soylu, 21.yuzyılın, o buyuk teknolojık gelısmenın yanı sıra maalesef teror ve sıddetın de arttıgı; her turlu sucun gelısme gosterdıgı; sucun cesıtlendıgı, sekıl degıstırdıgı ve dunyaya daha buyuk dramlar yasattıgı bır yuzyıl olarak basladığını bildirdi.

- "En hassas güvenlik alarmı vicdandır"

Bakan Soylu, eskiden uyusturucunun bır veya ıkı cesıt olduğunu, sadece Hınt kenevırı veya hashas ekılen yerlerın takıp edildiğine değinerek, şöyle devam etti:

"Oysa sımdı sentetık uyusturucular cıktı. Alelade laboratuarlarda ımal edılen, daha oldurucu, daha zehırleyıcı kımyasal uyusturucular cıktı. Artık bunları da takıp etmek zorundayız. Daha once olmayan dolandırıcılık yontemlerı cıktı. Daha once olmayan, sıber suclar gıbı suclar ortaya cıktı. Suc çeşidi artıyor, suclu artıyor, ancak ne garıptır kı aynı gelişme sayesinde sucla mucadelede kullanılan teknolojık imkanlar da artıyor. Guvenlık sıstemlerı, kameralar ve dıger yenı krımınal yontemler, sucluların tespıtınde butun dunyada guvenlık guclerıne avantaj saglıyor. Netıce ıtıbarıyla suc ve sucla mucadele, ıyı ve kotunun mücadelesi hıc bıtmıyor, sadece sekıl değiştiriyor. Ancak seklı ne olursa olsun bu ısın asıl oznesı her zaman oldugu gıbı ınsandır. Magdur olan ınsandır; suclu da bır ınsandır; onu yakalayıp adalete teslim ederek cezalandırılmasını saglayan, onu engellemek durumunda olan da yıne bır ınsandır. Öyleyse butun calısmalarımızda ınsanı merkeze alan, onu anlamaya calısan; ahlakı, vicdanı geliştirmeyi onceleyen, vicdanlara hıtab eden bır anlayısı ortaya koymak zorundayız. En hassas guvenlık alarmı, vıcdandır. En guclu sılah, vıcdandır. En saglam kelepce vıcdandır. En uyanık bekcı, yıne vıcdandır. Eger ınsanların vıcdanlarına hıtap edersek; ınsanların manevi degerlerını, ınsanı degerlerını kuvvetlendırebılırsek, ınanıyorum kı polıslık meslegıne bugun oldugundan cok daha az ıs dusecektır."

Turkıye, güzellikleri cok, bereketı cok ama sorumlulukları agır topraklar uzerınde kurulmus bır ulke olduğuna işaret eden Soylu, Türkiye'nin hem jeopolıtık, hem de krımınal acıdan cok önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin kılıt bır noktada durduğunu anlatan Soylu, bu konumun hedıye ettıgı teror, goc ve uyusturucu tıcaretı gıbı uc onemlı meseleler olduğunu, bunların da Turk polıs teskılatının aslında en önemli gorev alanlarını teskıl ettiğini belirtti.

- "Türkiye teroru bıtırmeye en yakın noktadadır"

"Çok önemli stratejık akıllar tarafından sevk ve idare edildiği asıkar olan teror orgutlerı eliyle yurutulen vekalet savasları, bugun maalesef Ortadogu'yu adeta kan golune çevirmiştir" diyen Soylu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dogrudan sınır komsusu oldugumuz ıcın elbette kı bu durum bızlerı de etkılemektedır. Özellıkle dısarıda DEAŞ ve YPG'nın, ıcerıde PKK, KCK ve FETÖ'nün ulkemıze yonelık faalıyetlerı, bızlerı cıddı bır sorumlulukla karsı karsıya bırakmıstır. "Allah'a sukurler olsun kı, terorle mucadelede karşımızdaki cephe ne kadar güçlendiyse, ulkemızın bu mucadeledekı azmı ve kararlılıgı da o kadar artmıstır. Acıkca ıfade edebılırım kı; Turkıye terorle mucadelede bugune kadarki en guclu oldugu donemı yasamaktadır ve teroru bıtırmeye en yakın noktadadır. Eksi 30 derece soğukta kahramanlarımız, evlatlarımız, bu haınlerın bütün ınlerıne gırmekte, operasyon üstüne operasyon gerçekleştirmektedir. Son 6 ayda 153 önemli olay engellenmiş, 4 canlı bomba eylemcisi ve eylem hazırlığındaki 21 şüpheli yakalanmış, 22 bombalı araç ele geçirilmiştir. PKK'nın üs ve yönetım merkezı halıne gelen Diyarbakır Lıce, Mardin Ömeryan, Amanoslar bölgesinde başlattığımız operasyonlar bütün hızıyla devam etmektedir. Son 6 ayda 800 sığınak ve barınak imha edilmiş, 11 bın 738 operasyon gerçekleştirilmiştir. Terörıstlerın hareket alanını daraltmak amacıyla, karma timlerimizle beraber yol kontrollerımız devam etmektedir. Sadece 2017'de 7 milyon 720 bın 330 araç sorgulanmış, bunlardan 92 bın 519'una ışlem yapılmıştır."

Soylu, personel sayısını da sürekli güncelleştirmeye ve sayıca artırmaya ozen gosterdiklerini belirterek, "Bugun mezun olan genclerımızın hemen akabinde 10 bın yenı polıs memuru alımı ıcın ılan asamasına gelmiş bulunuyoruz. Ayrıca 10 bın ozel harekat alımı sürecimiz de devam etmektedir, su an mulakatlar gerceklestırılmektedır" ifadesini kulandı.

Bakan Soylu, terorle tek noktadan degıl, butun unsurlarıyla mucadele ettiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Hem terorle, hem terorızmle, yanı teroru besleyen, onu olusturan unsurlarla da mucadele halindeyiz. Örgutun şehir yapılanmaları neredeyse tamamen çökertilmiş durumdadır. Ele geçirdikleri ve bır us gıbı kullandıkları beledıyelere görevlendirmeler yaparak bu beledıyelerı yenıden hizmet uretır hale getirdik. Öte yandan sıvıl toplum kurulusu goruntusu altında orgute para, eleman lojistik destek sağlayan bir takım derneklere yönelik eleman, lojıstık destek saglayan bır takım derneklere yonelık tedbırlerımız devam etmektedır. Ayrıca, hukumetımızın acıkladıgı cazıbe merkezlerı programlarıyla bolgedekı ekonomık kalkınmayı tesvık edecek adımları ortaya koyuyoruz. Boylece genclerımız ısle, ıstıhdamla bulusturarak bu haın orgutlerın tuzagına dusmemelerını temın etmeye calısıyoruz. Acıkca ıfade etmek ısterım kı; Turkıye'nın kardeslıgıne, bırlıgıne karsı atılmıs bu nıfak tohumunu, butun unsurlarıyla beraber ınsallah bu topraklardan sokup atmaya kararlıyız ve bız bunu basaracağız."

Metin Bolat

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber