Okullarda ?asil' müdür kalmadı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Şubat 2007 06:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay 2'nci Dairesi tarafından bazı maddelerinin yürütmesi durdurulan ?MEB Eğitim Kurumları Yönetici Atama Yönetmeliği?ni, 6 aylık süre geçmesine karşın hâlâ yenilemedi. 6 aylık süreçte ve bu tarihten önce atanan vekil müdürlerin durumu ise belirsizliğini koruyor. Binlerce vekil müdürün yanı sıra, sınava girmeyi bekleyen müdür adaylarının takip ettiği yönetmelik Başbakanlık'a gönderildi. Yeni yönetmeliğe göre, yaklaşık 20 bin vekil müdür, bir defaya mahsus olmak üzere sınava girmeden asaleten atanacak

HAKLAR KAYBEDİLECEK

Valilik onayı ile vekaleten atanan müdürlerin, gerekli koşulları taşımayabilecekleri, sınava girmedikleri için de bilgi düzeylerinin test edilememiş olacağı ifade ediliyor. Yönetmeliğin bu haliyle çıkması ve vekil müdürlerin asaleten atanmasıyla, 4 yılını dolduran ve müdürlük kadrosu bekleyen binlerce müdür adayının da hakkını kaybetmiş olacağı vurgulanıyor. Eski uygulamada, müdür olabilmek için A tipi kadrolar için en az 4 yıl, B tipi kadrolar için en az 3 yıl, C tipi kadrolar için en az 2 yıl okulda yöneticilik yapma şartı aranıyordu. Taslak yönetmeliğin bu süreleri de birer yıl indirdiği ifade idiliyor.

KADROLAŞMA İDDİASI

Bu gelişmelere tepki gösteren Anadolu Eğitim-Sen Başkanı Cansel Güven bakanlığa iki defa başvurarak ?yönetmelikle asaleten atama yapılacak mı? sorusunu yönelttiklerini söyledi. Güven, ?Ancak bakanlık bilgi edinme yasasını çiğneyerek yanıt vermedi. Kamu Etik Kurulu'na şikayet edeceğiz? dedi. Güven, vekil müdürlerin büyük bölümünün, iktidar partisine yakınlıkları nedeniyle bu görevlere getirildiklerini ileri sürerek, ?İktidara yakın bir sendika, resmen müdürlük piyasası başlattı. 10 öğretmeni sendikaya üye yaparsanız müdür yardımcısı, 20 kişi getirirseniz müdür oluyorsunuz. ? dedi. Güven, din öğretmeni açığı olduğunu ve kısa süre önce öğretmen alımları yapıldığını belirterek, ?Din öğretmeni açığı çok büyük. Çünkü bu iktidar, din öğretmenlerinin çoğunu idareci yaptı? diye konuştu.

DİN ÖĞRETMENLERİNİN İSTİHDAM SORUNU YOK

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) son 3 yılda hangi alanlarda ne kadar öğretmen atadığını araştırdı. YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme'nin raporlaştırdığı araştırmada, din kültürü bölümlerinden mezun olan ve 2005 yılında KPSS'ye giren yaklaşık bin 900 başvurunun bin 870'inin atandığını ortaya koydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber