Danıştaydan Kalkınma Ajansları Yönetmeliği'ne durdurma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2007 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Danıştay 10. Dairesi, Kalkınma Ajanslarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliği'nin yürütmesini durdurdu. Yüksek Mahkeme, yönetmeliğin dayanağı olan 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun'un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle de Anayasa Mahkemesine başvurdu.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), 25 Temmuz 2006 tarihli yönetmeliğin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştayda dava açtı. TMMOB ayrıca, Yönetmeliğin dayanağı olan 5449 sayılı Kanun'un bazı maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurulmasını istedi.

Daire, söz konusu yönetmeliğin, Anayasa Mahkemesince karar verilinceye kadar veya Anayasa Mahkemesi'nce 5 ay içinde karar verilmemesi halinde bu süre sonunda yeniden bir karar verilmek üzere yürütmesini durdurdu.

Dairenin kararında, Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun'un, 2, 7, 11, 15 ve 16. maddeleri ile daha önce iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurulan hükümlerinin Anayasa'ya aykırı olduğu kanısına varıldığına işaret edildi.

Söz konusu kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle CHP de Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Anayasa Mahkemesi, CHP ve Danıştay 10. Dairesinin başvurularını birleştirerek, karara bağlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber