Meclisin bu haftaki gündemi..

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2007 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'nin bu haftaki gündeminde, CHP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında verdiği soruşturma önergesini yer alıyor.

TBMM Genel Kurulu, bu hafta da fazla mesai yapacak. Bu çerçevede Genel Kurul, çarşamba günü saat 14.00-22.00, perşembe günü ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışmalarını yapacak. Genel Kurul'da 27 Şubat Salı günü CHP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında verdiği soruşturma önergesini yer alıyor. Aynı gün, çalışmalarını tamamlayan, 'Yaş sebze ve meyve' ile 'Dilovası' araştırma komisyonlarının raporları değerlendirilecek. 28 Şubat Çarşamba günü, çeşitli uluslararası anlaşmalar ile Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini görüşecek. Teklif sağlık yayınları ile ilgili yeni düzenlemeler içerirken, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanuna, 'Fert ve toplum sağlığı ile ilgili uluslararası tıp ve bilim kurallarına uyulması' fıkrasının eklenmesini öngörüyor. Dolayısıyla teklifle, yayınlarda belli bir süre sağlık programlarına yer verilmesi de zorunlu hale getiriliyor. Genel Kurul'da, 1 Mart Perşembe günü ise Şans Oyunları Hasılatından Alınan Vergi, Fon ve Payların Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun Tasarısı ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu kurulmasıyla ilgili kanun tasarısını görüşecek.

Ayrıca bu hafta TBMM Adalet Komisyonu, (28 Şubat Çarşamba) Elektronik Ortamda İşlenen Suçların Önlenmesi ile Yargıtay kanununda değişiklik yapılması hakkındaki kanun tasarılarını görüşecek. Yine aynı gün İçişleri Komisyonu, Karayolları Trafik Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısını ele alacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu da 1 Mart Çarşamba günü Sigortacılık Kanunu tasarısını görüşecek. Komisyon, salı günü ise devlet sporculuğu unvanı verilmesi hakkındaki kanun teklifleri ile Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununda değişiklik öngören kanun tasarısını ele alacak. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu da çarşamba günü Sigortacılık Yasa Tasarısını ele alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber