FETÖ'cü general rehineleri öldürmekle tehdit etti

Ankara Başsavcılığı'nın Kara Kuvvetleri Komutanlığı iddianamesine, darbeci Tuğgeneral Adem Boduroğlu ile onu teslim alamaya gelen albay arasındaki diyaloglar da girdi. 'Pazarlık sürüyor' diyerek 1 saate yakın direnen FETÖ'cü general, rehineleri öldürmekle tehdit etti, kurtulamayacağını anlayınca da fenalaştı

Haber Giriş : 12 Nisan 2017 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'cü general rehineleri öldürmekle tehdit etti

HİLAL ÖZTÜRK

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda Daire Başkanı olan darbeci Tuğgeneral Adem Boduroğlu'nun 16 Temmuz sabahı kendisini teslim almak isteyen albayı rehineleri öldürmekle tehdit etitği ortaya çıktı. KKK iddianamesine göre, darbeci general vardiya amiri Albay Ali Özkoçak'a, "Bak Genelkurmay Başkanı geliyor, bütün problem çözülüyor, pazarlıklar devam ediyor, siz niye böyle yapıyorsunuz, siz birşey bilmiyorsunuz, siz suç işliyorsunuz, bilmediğiniz şeyler var, sakin olun, bu iş akşama çözülecek ben de Denenetleme Başkanı Ali Doğan İnce'ye teslim olacağım" dedi. Darbecilere karşı personeli örgütlemeye çalışan Albay Özkoçak, dönemin Genelkurmay Başkanvekili Orgeneral Ümit Dündar'ın emir astsubayını arayarak, "Biz darbecilerin emrini yapmıyoruz, komutanıma ilet" dedi.

O da "Ordu K.nın Cumhurbaşkanı ile toplantıda olduğunu, mesajı ileteceğini" söyledi. Orgeneral Dündar ise "Kalkışmacı Tuğgeneral Adem Boduroğlu'nun teslim olmaya ikna edilmesini, ikna olmazsa derdest edilmesini ancak, tüm bu faaliyetler yapılırken çok sayıda silahlı kalkışmacı personel olması nedeniyle can güvenliklerini tehlikeye atacak davranışlarda bulunmamaları" emrini verdi. Bu emirle hareket eden Albay Özkoçak darbeci generale "Neymiş bizim bilmediğimiz, neymiş bu pazarlıklar" diye sordu. Ancak darbeci general "Sizin bilmediğiniz şeyler var" cümlesini tekrar tekrar söyledi. Koçak ile darbeci Boduroğlu arasında yaklaşık 1 saat çok şiddetli tartışma oldu. Darbeci Boduroğlu, albayı "1 manga asker çağırarak" öldürtmekle tehdit etti. Bununla da yetinmeyen FETÖ'cü general üst katlarda rehineler olduğunu, çok kan döküleceğini söyledi.

Darbeci Boduroğlu telefonla silahlı asker çağırmaya da iki kez teşebbüs etti ancak, her seferinde kullanmak istediği telefonlara el konuldu. Bu arada Boduroğlu'nu arayan diğer darceci generallerle konuşmasına da izin verilmedi. İddianamede tanık olarak ifade veren Albay Koçak şunları da anlattı: "Üst katlardaki kalkışmacı generallerden gelen telefon aramalarına cevap vermedim. Özellikle Erhan Caha 3-4 kez aradı. Bunun üzerine Tuğgeneral Adem Boduroğlu kendisinden haber alınamazsa üst katlarda bulunan kalkışmacıların çatışa çatışa Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi'ne ineceğini, buradan kimsenin sağ çıkamayacağını söyledi. İstersek gidebileceğimizi, idari izinli olduğumuzu söyledi." Özkoçak umudunu tümüyle yitiren darbeci generalin fenalaştığını belirtti.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber