'İmzayı at İLKSAN'ı kapat' kampanyası

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Şubat 2007 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası, İLKSAN'ın kapatılması amacıyla 'İmzayı at, İLKSAN'ı kapat' sloganıyla bir kampanya başlattı.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı'nın (İLKSAN) kapatılması için 'İmzayı at, İLKSAN'ı kapat' sloganıyla kampanya başlattı.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, sendika önünde yaptığı basın açıklamasında, 255 bin eğitim çalışanının maaşının yüzde 2'sine İLKSAN tarafından zorla el konulduğunu iddia etti. Avcı, 'Kurulduğu günden beri adeta üyelerinin sırtında kamburlaşan, parazitleşen bir kuruluş olan İLKSAN'ın vakit kaybedilmeden kapatılması artık zorunluluk haline gelmiştir' dedi. Avcı, İLKSAN'ın kapatılarak tüm para ve mal varlığının üyeleri arasında paylaştırılması gerektiğini savunarak, benzeri bir kuruluşun ise ancak 'gönüllülük' esasına göre şekillenmesi gerektiğini söyledi. Avcı, Alanya'daki Ananas Oteli ile Ulus'taki Öğretmenevi'nin de amaç dışı kullanıldığını ileri sü-rerek, 'Bentderesi gibi bir yerde öğretmen evi açılması doğru mudur?' diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber