Üniversite öğrencileri iş kurmak yerine ücretli çalışmayı tercih ediyor

Haber Giriş : 15 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin 19 ilinde üniversite öğrencilerine yönelik yapılan bir araştırmaya göre, gençlerin yüzde 59'u iş kurmak yerine ücretli bir iş bulup çalışmayı planlıyor.

Türkiye'nin 19 ilinde üniversite öğrencilerine yönelik yapılan bir araştırmada gençlerin girişimcilik ruhunu giderek kaybettikleri ortaya çıktı. Kariyer'net'in "Kariyerime İnternetle Yön Veriyorum" panelleri sırasında gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre, Batı Anadolu bölgesinde okuyan üniversite öğrencileri özel sektörde, doğuda okuyan üniversite öğrencileri ise kamu sektöründe ücretli olarak çalışmayı hedefliyor.

Çalışmanın ilk etabı Kayseri, Gaziantep, Antakya, Mersin ve Konya gibi illerde, ikinci etapta ise Antalya, Isparta, Aydın, Muğla ve Denizli gibi batı illerinde gerçekleştirildi. İlk etapta 4800 öğrenciyle anket yapılırken, ikinci etapta 1500 üniversite öğrencisi ile yüzyüze görüşüldü. Anket sonuçlarına göre öğrencilerin yüzde 52'si özel sektörde çalışmak isterken, yüzde 26'sı yurtdışına gitmek istiyor.

Kamu sektörünü tercih edenlerin oranı ise yüzde 7. Ankette diğer işlerde çalışacağını söyleyen öğrencilerin oranı yüzde 12, kendi işini kurmak istediklerini söyleyen öğrenciler yüzde 3.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber