Kılıçdaroğlu: Milletin kararına saygılıyız

Milletin kararına saygılıyız İradesini beyan eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Eşit olmayan koşullarda referasnum gerçekleştirdik. Biz buna rağmen elimizden geleni çabayı gösterdik.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2017 23:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sandığa giden tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz koşullar eşit olmamasına karışın demokrasiye sahip çıkmak için elimizden gelen çabayı gösterdik. Anayasalar toplumsal uzlaşma belgesi olmalı. Toplumun en az yüzde 50'si bu anayasaya hayır diyor.

İradesini beyan eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Eşit olmayan koşullarda referasnum gerçekleştirdik. Biz buna rağmen elimizden geleni çabayı gösterdik. "Evet"i savunanlar hukuk dışına çıktı.

Hepimizin anayasası olacak. Bir kişinin bir grubun yasası değil. Bu anayasa değişikliği ve bütün anayasa toplumsal uzlaşma olma niteliğini yitirmi,ş durumda. Bu gerçek önümüzde dururken siyaset kurumuna bir şey düşüyor: Anayasayı toplumsal uzlaşı metnine dönüştürmek.

YSK karar alıp mühürsüz zarfları geçerli kabul etti.

Maç yapılırken, maçın ortasında kural değiştirilmez. Evrensel bir kural bu. YSK zarflar açıldıktan sonra kuralları değiştiriyor. Yasalara aykırı olarak kuralları değiştiriyor.

Milletin kararına saygılıyız ama bu karara YSK gölge düşürmüştür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber