Bakan Şener: Tek kaybeden vekiller

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2007 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ''4 yılda sadece tek bir kesimin reel geliri azalmıştır, o da milletvekilleridir'' dedi.

Kütahya'nın Tavşanlı İlçe Belediyesince yaptırılacak atık su arıtma tesisinin temel atma törenine katılmak üzere ilçeye gelen Başbakan Yardımcısı Şener, Tavşanlı Hüsnü Ordu Kültür Sarayı'nda vatandaşlara hitap etti. Şener, Türkiye'nin, kurulduğu günden bu yana ekonomisinin en fazla büyüdüğü, milli gelirinin en fazla arttığı dönemlerden birini yaşadığını ifade etti.

Güven ve istikrar ortamıyla birlikte yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgi göstermeye başladığına işaret eden Şener, 1980-2000 yılları arasında 10 milyar dolar olan doğrudan yabancı yatırım miktarının sadece 2006 yılında 20 milyar dolara ulaştığını vurguladı. Bazı kesimlerden ''ekonomideki olumlu rakamların hissedilmediği'' yönünde eleştiri geldiğini belirten Şener, şöyle konuştu: ''Tarım desteklerini, sosyal yardımları artırdık. Tarihimizde ilk kez kamu bütçesi fazla verdi.

Vatandaşın devletin topladığı para nereye gidiyor diye endişelenmesine gerek yok. Hem devletin gelir gider farkı kapanıyor hem de milletin faydası için harcama yapıyor. Devletten para alan herkesin reel geliri, bizim dönemimizde yüzde 30-480 arasında arttı. 4 yılda sadece tek bir kesimin reel geliri azalmıştır, o da milletvekilleridir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber