Üniversiteli Ayşe'nin dramı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Mart 2007 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz İlçesi'ne bağlı Ayvalı Köyü'nde yaşayan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Ayşe Ertekin'in hayatı ayak bileğinde oluşan tümör nedeniyle karardı. Bileğindeki tümör ameliyatla alınan ancak sosyal güvencesi olmadığından tedavisini tamamlayamadığı için yürümekte güçlük çeken genç kız, ?Tedavim için gerekli 5 bin YTL'yi bulamazsak okulumdan da olacağım'' dedi.

Trakya Üniversitesi Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Bölümü 1'inci sınıf öğrenci Ayşe Ertekin'e, 8 ay önce ayak bileğindeki şişlik ve ağrılar nedeniyle gittiği Lüleburgaz Devlet Hastanesi'nde tümör teşhisi kondu. Ertekin'in ayak bileğindeki tümör, yaklaşık bir ay önce ameliyatla alındı. Ancak, gerekli kontroller için Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitmesi gereken ve MR çektirmesi istenen genç kızın tedavisi, ailesinin masrafları karşılayamaması üzerine yarım kaldı.

Üniversiteye başlamadan önce bir işyerinde sigortalı olarak çalıştığı için ameliyat olduğu sırada sosyal güvencesi olduğunu ancak, işten ayrıldıktan sonra geçen sürenin dolmasıyla, 28 Şubat'ta sona erdiğini belirten Ayşe Erçetin, ?Ayağıma hergün pansuman yapılması gerekiyor. Doktorlar kontrole çağırdı. Ancak, bunların hiçbirini karşılayacak durumumuz yok. Babam tedavi masraflarım için köydeki tarlasını satışa çıkardı, ancak henüz alıcı çıkmadı. Benim su satışı bekleyecek durumum yok. Okulumdan da geri kaldım. Tedavim için gerekli 5 bin YTL'yi bulamazsak okulumdan da olacağım. Hayırseverlerden destek bekliyorum'' dedi.

Kızlarının, 8 aydır zor günler yaşadığını, yürümekte büyük güçlük çektiğini belirten Münevver- Mürsel Aytekin çifti ise, çiftçilikle uğraştıklarını ve maddi durumları kötü olduğu için kızlarının tedavisini karşılayamadıklarını söyledi. Hiç bir sosyal güvenceleri olmadığını belirten çift, ?Kızımızın gözlerimizin önünde acı çekmesine çok üzülüyoruz. Tedavisini yaptıramadığımız için kahroluyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber