Okumayı öğrendiler hediyeyi kaptılar

Haber Giriş : 05 Mart 2007 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli eğitim Müdür yardımcısı Mehmet Alay'ın yöresel dilleri kullanarak kazandırdığı kursiyerler hediyelerini aldılar.

Şanlıurfa'da, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Her zaman her yerde eğitim, yarın olmadan hemen şimdi" sloganıyla katılanlara hediyelerin de dağıtılacağı okuma-yazma kurslarını başarı ile tamamlayan öğrencilere hediyeleri dağıtıldı.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, "Ulusal Eğitime Destek Kampanyası" kapsamında vatandaşlara okuma-yazma kurslarıyla ilgili olarak bundan bir süre önce el broşürleri dağıtmıştı. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Alay broşürlerin dağıtımı sırasında vatandaşlara Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak eğitimin faydalarını anlatarak ikna etmeye çalışmıştı. Bu yıl 30 bin kişiye okuma yazma öğretmeyi hedefleyen Milli Eğitim Müdürlüğü, bugüne kadar 27 bin kişiye ulaştı. Okuma yazma kurslarına katılanların yüzde 85'i bayanlardan oluşması dikkat çekti.

Haftada 50 kursun açıldığı Şanlıurfa'da günde ortalama 200 kursiyer kayıt yaptırıyor. Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim okulundaki 230 kursiyere belgelerinin yanı sıra kurayla yemek takımı, fincan takımı, elektrikli süpürge, televizyon ve bisiklet hediye edildi.

Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu'nda devam eden okuma yazma kurslarına katılan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan, genç kızlar ve kadınlarla bir süre sohbet etti. Ayla Yavaşcan daha sonra kursu başarılı tamamlan kursiyerlere hediyelerini verdi.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber