Hastayı görmeden ilaç yazan doktora hapis istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2007 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastaları görmeden, öykülerini dinlemeden ve muayene etmeden eczaneden gönderilen sağlık karneleri üzerinden reçete düzenleyen doktor hakkında, ?görevi kötüye kullanmak? suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emekli Sandığı Teftiş Kurulunun suç duyurusu üzerine, 2004 yılında Bostancı Sağlık Ocağında görevli doktor Süheyla Dinçer hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak, Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açtı.

Davanın iddianamesinde, doktor Dinçer'in, Zekai Eczanesinden kendisine gönderilen Emine Çavdar, Ali Hikmet Aklar, Hacı Ünsal, Sultan Ünsal ve Mahmudiye Duman adına kayıtlı Emekli Sandığı sağlık karneleri üzerinden bu kişilere reçete düzenlendiği kaydedildi.

Sağlık karnelerinin sahiplerini görmeden, öykülerini dinlemeden ve muayene etmeden, ?istek doğrultusunda şeklen gerçek, içerik itibariyle gerçek olmayan? reçeteler düzenlediği iddia edilen doktor Dinçer'in, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediği ifade edilen iddianamede, Dinçer'in, hastaları muayene ederek, şikayetlerini dinleyerek ilaç yazdığını ancak iş yoğunluğu nedeniyle kimlik kontrolü yapmadığını beyan ettiği belirtildi.

İddianamede, adlarına reçete düzenlenen kişilerin de ifadelerinde, sağlık karnelerini eczaneye bıraktıklarını ve reçete düzenlenmiş şekilde geri aldıklarını, reçetelerin ne şekilde ve nerede düzenlendiğinden bilgileri olmadığını söyledikleri kaydedildi.

Doktor Dinçer'in, eczaneden kendisine gönderilen sağlık karnelerinin sahiplerini görmeden ve muayene etmeden, istek doğrultusunda reçete düzenlediği ileri sürülen iddianamede, Dinçer'in eylemine uyan ve lehine olan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 240. maddesinde düzenlenen ?görevi kötüye kullanmak? ve bu suçu birden fazla işlemekten 1 yıl 2 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber