Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı-haritalı

Yağışların; gece saatlerinde Antalya'nın kuzey, Isparta'nın güney ve Burdur'un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, yağış anında ani kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb. ) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Mayıs 2017 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı-haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Adana, Osmaniye, Kırşehir, Yozgat, Samsun, Amasya, Çorum, Elazığ ve Bingöl çevreleri ile Hatay'ın kıyı, Konya'nın kuzey ve doğu ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde Antalya'nın kuzey, Isparta'nın güney ve Burdur'un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güney, iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 il 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaycağaı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey kuzeybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında doğu yönlerden, hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Yağışların; gece saatlerinde Antalya'nın kuzey, Isparta'nın güney ve Burdur'un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, yağış anında ani kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb. ) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber