2019'un seçim stratejisi masada

AK Parti'de "Yeni Atılım" döneminin ilk MYK toplantısı salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak. 2019 seçimleri için izlenecek adımlar görüşülecek.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Haziran 2017 06:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2019'un seçim stratejisi masada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeninden AK Parti Genel Başkanı seçildiği 3'üncü Olağanüstü Kongre'de oluşturulan MKYK geçen hafta toplanarak AK Parti'nin A takımını belirledi. Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Genel Başkan Yardımcılarından oluşan MYK ilk defa bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık yapması beklenen MYK toplantısı Salı güne Saat 14.00'da başlayacak.

MYK'nın gündemi yoğun

AK Parti'nin yeni atılım döneminde gerçekleştireceği ilk MYK toplantısının gündemi oldukça yoğun. MYK Toplantısı'nda 180 günlük yol haritasının oluşturulması için atılacak adımlar ele alınacak. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın "metal yorgunluğu" olarak nitelediği eksikler konuşulacak. AK Parti'nin ilk iktidara geldiği 2002 yılda hayata geçirdiği 100 günlük plana benzeyecek olan 6 aylık yeni atılımın yol haritasında, doğrudan milletin günlük hayatına dokunan meselelerin çözümüne yönelik pratik teklifler yer alacak.

80 milyonu kucaklayacak

Tüm Türkiye'yi kucaklayacak politikalar da bu toplantıda değerlendirilecek. Ekonomik, kültürel, sosyal alanlarda atılacak adımlar konuşulacak. Toplantıda 2019, 2023, 2035 ve 2053 hedeflerine yönelik önerilerin de dile getirilmesi bekleniyor.

Proje takip ekibi kuruluyor

Yol haritasının oluşturulmasında Erdoğan'ın talimatı ile bakanlıklar ve belediyeler projelerini hazırlamaya başladı. Projelerin takibi için hem Cumhurbaşkanlığı'nda, hem de AK Parti Genel merkezinde takip ekibi oluşturulması planlanmıştı. MYK'da isimler belirnenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber