Türkiye yağışlı havanın etkisi altına giriyor (Grafikli)

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2007 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin bu akşam saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisine gireceği ve sıcaklığın tüm yurtta 5 ila 7 derece azalacağı bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün akşam saatlerinden itibaren yurdun kuzey kesimlerinin, Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girmesinin beklendiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, Salı ve Çarşamba günleri Marmara'nın batısı, kıyı Ege ile batı Akdeniz dışında kalan tüm bölgelerde yağış görülecek. Yağışların Marmara'nın doğusu, Karadeniz kıyıları, doğu Akdeniz ile güneydoğu Anadolu'da yağmur, İç Ege ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında karla karışık yağmur, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile doğu Anadolu bölgelerinde de kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yağışlı havanın, Perşembe ve Cuma günleri yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.


Tahminlere göre, yurdun kuzey kesimleri öğle saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde biraz azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu, yurdun güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı, iç kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli olarak esecek. Bazı illerin beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Ankara: Az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren parçalı ve çok bulutlu 14

İstanbul: Parçalı çok bulutlu (Rüzgar il genelinde kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek) 10

İzmir: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu (Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek) 18

Adana: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 22

Antalya: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 22

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 10

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

Erzurum: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu (Sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek) -3

Diyarbakır: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 17

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber