Köksal: 'Okul terörünü, belediyelerle birlikte çözeceğiz'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2007 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü görevine resmen başlayan Oğuz Kağan Köksal, ?Polis kanunsuzların korkulu rüyası, mazlumların ise sığınacağı bir liman olacaktır? dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün Dikmen'deki binasına saat 11.00 sıralarında gelen Köksal için karşılama töreni düzenlendi. Emniyet Genel Müdür Vekili Necati Altıntaş, genel müdür yardımcıları ve daire başkanları tarafından karşılanan Köksal, polis bandosunu selamladı.

Daha sonra kendisini karşılayan meslektaşlarına seslenen Köksal, polis teşkilatının, toplumun huzuru ve güvenini sağlayan, her şeyiyle en önemli insani vasıflarının, insan haklarının teslim edildiği bir teşkilat olduğunu ifade etti. Köksal, bundan sonra da insanlara hizmet edebilmek için, kanun ve nizamların kendilerine tanıdığı görevleri, insan haklarına bağlı, anayasa çerçevesinde, kanun hakimiyetini kuracak bir şekilde yerine getireceklerine inandığını söyledi.

Polisin suç unsurlarında ve suç çeşitlerindeki yeni değişikliklerle, teknolojideki yeni değişiklikler karşısında daha duyarlı ve daha gayretli, daha iyi eğitim almış polis olarak vatandaşa en iyi hizmet vermenin gayreti içinde olacağını vurgulayan Köksal, bunu yaparken Emniyet Genel Müdürü'nden polis memuruna kadar, teşkilat içindeki herkesin kendine düşen görevi biraz da kendine düşenin de ötesinde fedakarlık yaparak yürüteceğine inandığını ifade etti.

Köksal, polisliğin, çok fedakarlık ve özveri isteyen ama bunun yanı sıra da şerefli bir meslek olduğunu belirterek, insanların, en önemli hakkı olan yaşama hakkı, mülkiyet hakkı ve anayasanın teminatı altına alınan diğer hakları için polislere güvendiğini söyledi.

Polis görevini iyi şekilde yapıyorsa vatandaşın da rahat ve huzur içinde olacağını kaydeden Köksal, polis teşkilatının bu düşüncelerle hareket edeceğini, gelişen teknolojiyi takip edeceğini, toplum destekli polis çalışmaları içerisinde olacağını, gençler üzerinde oynanan oyunları engellemek için çalışacağını söyledi.

Polisin, ?polis amca, polis abla, polis ağabey? imajını sağlayacağını kaydeden Köksal, kanunsuzların korkulu rüyası, mazlumların ise sığınacağı bir liman olacağını dile getirdi.

Kamuoyundan destek istediğini de kaydeden Köksal, basın teşkilatından da konuyla ilgili yardımlarını istedi.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, açıklamanın ardından makamına geçti. Makamına çıktıktan kısa bir süre sonra toplantı salonuna geçen Köksal, burada ise basına açıklama yaparak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

7 Marttaki atamaya müteakip göreve başladığını belirterek kendini tanıtan Köksal, 1988 Şubat ayından itibaren Tekirdağ, Malatya, Denizli, Adana, Bursa ve son olarak İzmir'de valilik görevini yürüttüğünü söyledi. Göreve başladıktan sonra neler yapacağını kısaca anlatan Köksal, insanların temel hak ve özgürlüklerini ellerinden gelen imkanlar ölçüsünde garantiye almak için gayret içerisinde olacaklarını belirtti.

?SUÇ UNSURLARI DEĞİŞTİ?

Asayiş hizmetleriyle ilgili sorumluların doğrudan doğruya illerdeki valiler olduğuna işaret eden Köksal, şunları kaydetti:

?Biz Emniyet Genel Müdürlüğü olarak sayın valilerimize destek olma, onların lojistik imkanlarını, eğitim imkanını, yeni projelendirme, yol açma ve birtakım kendimize düşen işleri en üst düzeye çıkarıp, en güzel şekilde yapma gayreti içerisindeyiz. Son yıllarda suç unsurları değişti. Teknolojiden ve iletişimden kaynaklanan pek çok olay gündeme geliyor. İşte bu yeni değişen şartlara uyabilmek, uydurabilmek için arkadaşlarımızla gayret içerisinde olacağız.

Özellikle, gerçekten fedakarlık yapan ve fedakarlık mesleği olan polis teşkilatıyla da diyaloğu, moral motivasyonu en yüksek düzeye çıkartarak, kendi aralarındaki iş birliğini, kendi aralarındaki samimiyeti pekiştirdikten sonra önemli bir nokta olan vatandaşla polis teşkilatı arasındaki diyaloğu nasıl artırırız, nasıl birbirine destek sağlayabiliriz, belki de çalışmalarımızın önemli noktalarından biri bu olacak.

Çünkü siz vatandaşa hizmet için varsınız. Hizmet etmek durumunda olduğunuz grupla diyalog sağlarsanız, elbette hizmetleri yapma imkanı olacak ve hemen netice alacaksınız. Arkadaşlarımızla yapacağımız toplantılarda bunların çarelerini araştırma noktasında olacağız.?

?BÖYLE BİR TEŞKİLATA GENEL MÜDÜR OLMAKTAN GURURLUYUM?

Kendi içerisindeki sıkıntıları aşabilmiş, ?Ben bulunduğum görevde her şeyin en iyisini, en güzelini yaparım? diyen bir polis teşkilatı oluşturmanın gayreti içerisinde olacaklarını belirten Köksal, kendine güvenin diğer unsurlarla takviye edildiği zaman başarının kaçınılmaz olacağını dile getirdi.

Polisin kendine güvenirken, kendi eksikliklerini bilerek tamamlayacağını da kaydeden Köksal, polisliğin tüm zorluklara rağmen şerefli bir meslek olduğunu ifade etti.

Oğuz Kağan Köksal, böylesine önemli bir kurumun genel müdürü olmaktan gurur duyduğunu da vurguladı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Köksal, bir gazetecinin, sözcülük uygulamasının tekrar başlayıp başlamayacağını sorması üzerine, konuyu inceleyeceğini belirterek, sözcülük makamının Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatının kadrosunda olmadığını ifade etti. Köksal, ilgili şube müdürlerine, daire başkanlarına basını bilgilendirmeleri konusunda yetki vereceğini ve şeffaflık sağlayacağını kaydetti.

OKULLARIN ÖNÜNDEKİ ŞİDDET

Bir başka gazetecinin, asayiş suçlarının azaltılması veya önlenmesi yönünde bir çalışması olup olmayacağını sorması üzerine Köksal, asayiş hizmetlerinin sadece polisiye bir olay olmadığını, olayların başı, sonu ve evveliyatı olduğunu belirterek, ?Sonu evveliyatı asayiştir ama temelde şehircilikten ve göçten kaynaklanan bir durum vardır. Bu durumda arkadaşlarımız belediye yetkilileriyle iş birliği yaparak, sorunu ortadan kaldırmaya çalışırlar. Okul önündeki şiddet meselelerine de tek başına polisiye bir sorunmuş gibi bakmak yanlış olur. Eğitimin bir parçasıdır ama bu parçanın içerisinde polis vardır. İkisinin arasındaki diyaloğu sağladığınızda sorun çözülür? diye konuştu.

Köksal, polisin, vatandaştan destek alabilmesi durumunda, vatandaşın polisin yanında olduğunu bilmesi ve güvenmesi durumunda sorunların çözebileceğini anlattı.

?Polisin özlük haklarının iyileştirilmesi için hükümete önerileriniz olacak mı?? şeklindeki bir soruya ise Köksal, ?O iç bünyemizi ilgilendiren bir iş, genel müdürlüğün yapacağı bir iş değil. Bu bütçe hükümet işidir ancak böyle bir düşüncenin olması güzel? dedi. Kurumlararası bir çatışma olup olmayacağının sorulması üzerine de Köksal, öyle bir mesaj vermediğini, meslek hayatında öyle bir problem yaşamadığını belirterek, şunları kaydetti:

?Asker, polis, jandarma... Her kurumun kendine ait bir görevi var, fonksiyonu var. Bu fonksiyonun toplamı devlet fonksiyonunu yerine getirmektir. Herkes bir ayağını yerine getirir, sonra üste geldiği zaman ortak bir şemsiye altında birikir. Bunu yaparken de herkes birer parçasıdır. Parçanın elbette uyum içerisinde olması lazım ki çark dönsün. Ben 20 yıllık meslek hayatımda hiç rastlamadım, bundan sonra da böyle bir olay düşünmüyorum. Herkesin en iyi diyalog ve çalışmayı sürdüreceğinden eminim?

Köksal, son olarak bir gazetecinin, ?Öncelikli göreviniz ne olacak?? şeklindeki soruyu yanıtlarken de sadece asayiş sorununun üzerine gitmeyeceğini, Emniyet Genel Müdürlüğü makamının görevinin asayiş ve güvenlikle ilgili tüm sorunları çözmek olduğunu ifade etti.

Köksal, ?Suç unsuru tek değil, birisiyle mücadele edeceğimiz zaman diğerlerini sanki göz ardı etmişsiniz gibi bir anlam çıkar. O bakımdan biriyle değil, topyekun hepsiyle mücadele edeceğiz. En önemli görevimiz, taşrada ve diğer illerde çalışan personelimizin başta müdürleri olmak üzere onlara yalnız olmadıklarını hissettirip, onları motive etmek olacak. Hep yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz? diye konuştu.

20 senelik vali olarak birikmiş hazırlıkları olduğunu da ifade eden Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, bir hafta içerisinde genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarından alanlarıyla ilgili brifing alacağını ve teknik, projeli bir çalışma içerisinde olacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber