Kimliği çalındı, hayatı karardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2007 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan Nuri Noyan (27), 5 yıl önce Mardin'in Midyat ilçesinde askerlik yaptığı sırada kimliğinin çalınmasının ardından çeşitli illerden uğradığı adli takibatlardan kurtulamadı. Kimliğini kullanan kişinin hırsızlık suçundan hapis yattığını öğrenip sicilini düzeltmek için 3 yıl uğraşan Noyan, bu kez de Telekom'un icra takibi ile karşı karşıya kaldı.

Nuri Noyan'ın Midyat'ta askerlik görevini yerine getirdiği sırada nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi kayboldu. Noyan, bunun üzerine Midyat Jandarma Karakoluna başvurarak, kimliklerinin çalındığını tutanakla tespit ettirdi. Askerden döndükten sonra Turgutlu'da yaşamını sürdüren Noyan, 2003'te işe girmek üzere Manisa Cumhuriyet Savcılığı'na sabıka kaydı için başvurduğunda, Denizli'de hırsızlık suçundan bir yıl önce 3 ay hapis cezası aldığını ve bunun siciline işlendiğini gördü.

Denizli'ye hiç gitmediği bildiren Noyan, çalınan nüfus cüzdanıyla yakalanan zanlının, kendisinin kimliğini taşıyarak hapis yattığını öğrendi. Denizli 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ne 2003 yılında karşı dava açan genç, 3 yıl süren hukuk mücadelesini 2006 yılının Ekim ayında kazanarak, sicilindeki cezayı sildirdi.

Bu şekilde işe başlayan Noyan için, bu kez de İstanbul Türk Telekom İl Müdürlüğü avukatlarınca takip başlatıldı. 24 Şubat 2007 tarihinde avukatlar kanalıyla bağlantı kurulan Noyan'a, çalıntı nüfus cüzdanı ile alınan telefon hattının, borcu nedeniyle icralık olduğu, borcun ödenmemesi halinde evine haciz geleceği bildirildi. Noyan, bu kez de İstanbul'da hukuk mücadelesi vermek için çalışmaya başladı.

?HAYATIM KARARDI?

Nuri Noyan, yaşadıkları yüzünden hayatının karardığını, çok sıkıntılı günler geçirdiğini, çalınan ehliyetini bile yeniden çıkarmaya korktuğunu belirtti. Noyan, şunları söyledi:

?Kendimi temize çıkarabilmek için 3 sene hukuk mücadelesi verdim. En çok ağırıma giden de bu mücadele sırasında bana hırsız gözüyle bakılması oldu. Allah'a şükür sicilimi temize çıkarmayı başardım. Şimdi de İstanbul Telekom'dan gelen haber beni yine bunalıma soktu. Çok zor günler geçiriyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber