ABD küstahlığı: Erdoğan'ı gözaltına alacak kanıt yok

Washington Emniyet Müdürü, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözaltına alınmasını gerektirecek herhangi bir kanıta sahip değiliz" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Haziran 2017 00:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ABD küstahlığı: Erdoğan'ı gözaltına alacak kanıt yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında çıkan olaylara dair, ABD tarafından yapılan iki açıklama tepki topladı.

İlk olarak Washington Emniyet Müdürü, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözaltına alınmasını gerekterecek herhangi bir kanıta sahip değilizKimliğini tespit edemediğimiz kişilerin fotoğraf ve görüntülerini bugün yayınlayacağız. Biz bu kişilerin ABD'ye gelmelerini ve suçlamalara cevap vermelerini bekliyoruz. Bu kişiler eğer ABD'ye gelirlerse tutuklanacaklar" dedi.

İkinci olarak ise ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bir açıklama yaptı. Tillerson, Türk Büyükelçiliği önündeki kavgayla ilgili olarak 12 Türk güvenlik görevlisi hakkında yakalama kararı çıkarılmasına ilişkin olarak "12 Türk güvenlik görevlisine yöneltilen suçlamalar, ABD'nin ifade özgürlüğü ve meşru siyasi ifadeyi bastırmak için gözdağı ve şiddete başvuran kişilere hoşgörü göstermediği şeklinde net mesaj veriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Ankara Devlet Protokol İftarı"nda yaptığı konuşmada, ABD'ye gerçekleştirdiği son ziyarette yaşananlara değindi.

Erdoğan, "Amerikadayım, PKK terör örgütü, FETÖ'cüler hep birlikte birleştiler, 40-50 metre mesafede şahsıma karşı orada gösteri yapıyorlar. Amerikan polisi hiçbir şey yapmıyor, dokunmuyor. Acaba benzer bir şey Türkiye'de yapılmış olsa tavır ne olur, düşünebiliyor musunuz? Hiçbir şey yapmadıkları gibi onlara karşı müdahalede bulunan oradaki bizim soydaşlarımız, vatandaşlarımızdan iki tanesini içeri almışlar dün. Böyle şey olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

Korumalarına yönelik de işlem yapıldığını aktaran Erdoğan, "Benim korumalarımdan 12 tanesi için tutuklama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl bir yasadır, bu nasıl bir hukuktur? Bu korumalar, beni korumayacaksa niçin bunları ben yanımda Amerika'ya götürüyorum? Amerika'nın Hans'ı ile George'u ile mi kendimi koruyacağım?" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber