Sağlık Bakanlığı müsteşarı: Hastalar üzerinden eylem tıp etiğine aykırı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2007 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, "Bayramların eylemlerle değil, bayram gibi kutlanması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Ünüvar, Tıp Bayramı dolayısıyla ziyaret ettiği Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, poliklinikleri gezdi.

Doktorlara kırmızı karanfil dağıtan Ünüvar, hastaların da şikayetlerini dinledi.

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ünüvar, doktorlarla bir araya gelerek bayramlarını kutladığını belirtti.

Coşkuyla, sevgiyle kutlanması gereken bu tür günlerin eylemlerle anılmasından rahatsızlık duyduğunu dile getiren Ünüvar, "Bayramların eylemlerle değil, bayram gibi kutlanması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Ünüvar, hastalar üzerinden eylem yapılmasını tıp etiğine ve doktorların asırlardır süren geleneğine uygun bulmadığını ifade ederek, "Herkes hukuk çerçevesinde görevini yapmak zorundadır. Devlet bizlere maaşı hastalara bakmak adına veriyor, bakmamak adına değil" diye konuştu.

En zor şartlar altında dahi görevlerini yerine getiren hekimlerin eylemlerinin, Sağlık Bakanlığı tarafından tasvip edilmesinin mümkün olmadığını belirten Ünüvar, "Yaptığımız ziyaretlerde, vatandaşların da doktorların da eyleme katılmadıklarını gördük" dedi.

Başhekim Mahmut Koç da hastanelerinin adının bu tür eylemler için kullanılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Hastanelerinde 24 saat hastalara hizmet verildiğini belirten Koç, bugün de ayrı bir coşkuyla görevlerini yapmaya devam ettiklerini bildirdi.

Koç, kimseyi zorla çalıştırmak için tedbir almadıklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber