Mübaşir internette!

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 15 Mart 2007 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - Adalet Bakanlığı e-devlet projesi kapsamında bir ilke daha imza atarak adalet bürokrasine son veriyor. Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) ile vatandaşlar artık duruşma tarihini ve dava aşamalarını öğrenmek için adliyelere gitmeyecek ve davalarının seyrini internet üzerinden öğrenebilecekler.

Vatandaşa kaliteli, güvenli, etkin hizmetlerin elektronik ortamda ve bürokratik engellere takılmadan kolayca sunulmasını amaçlayan UYAP, adli hizmetleri ve süreçleri kapsayan komple bir e-devlet projesi haline geldi. İnternet erişimi olan herhangi bir bilgisayardan http://vatandas.adalet.gov.tr adresine girilerek, TC Kimlik No, adliye, mahkeme ismi ve numarası girilerek dosyalar hakkında bilgi sahibi olunabilecek.

İnternet

üzerinden dâvâ

Adalet Bakanlığı, yakın gelecekte ayrıca e-İmza sahibi olan vatandaşların, zaman ve mekandan bağımsız olarak, online dava açma, yargılama sürecinde bulunan dosyalarına dilekçe ve evrak gönderme, harç ve masraf yatırma işlemlerini de yapabilecek yenilikleri devreye sokmaya hazırlanıyor. UYAP kapsamında, işletime geçen yargı birimlerinde işlem gören dosyaların sorgulanması için Vatandaş Bilgi Sistemi'nde yapılması gereken uygulamalar şöyle:

?http://vatandas.adalet.gov.tr? web adresine girildikten sonra, UYAP Vatandaş Bilgi Sistemi yazısının hemen altında sıralanan Adli Yargı, İdari Yargı, İcra butonlarından istenilen butona, yani hangi yargı sistemindeki dosya sorgulanmak isteniyorsa o butona basılacak. Güvenlik kontrolü ekranındaki karakterlerin yazılmasının ardından Adliye, Mahkeme ve Mahkeme No seçilecek. TC Kimlik Numarası girildikten, sonra dosyanın numarası, dava açılış tarihi, dava türü, duruşma günü ve saati, dosya karara çıkmış ise karar sonucu ve dosyanın tarafları öğrenilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber