Eski milletvekili dolandırıcılıktan gözaltına alındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2007 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Alanya ilçesinde, dolandırıldığını zanneden bir kişinin şikayeti üzerine polis tarafından gözaltına alınan eski milletvekilinin başka bir dolandırıcılık olayından arandığı belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Alanya'nın Cikcilli beldesinde bulunan Nimet Alaattinoğlu İlköğretim Okulu kantinine giden CHP Mersin eski Milletvekili Turhan Özgüner (80), kantin sahibi Mevlüt Doğan'a (33) ait üzerinde satılık levhası bulunan 07 NAV 99 plakalı otomobil için pazarlık yaptı. Araç sahibi Doğan, kendisiyle pazarlık yapan eski milletvekili Özgüner'den şüphelenerek polise haber verdi. Doğan, daha sonra Özgüner'e çevre yolunda bir petrol istasyonunda pazarlık için buluşmayı teklif etti. Buluşma yerini polise de bildiren Doğan, petrol istasyonuna giderek eski milletvekili Özgüner'in gelmesini bekledi. Özgüner buluşma yerine gelince polisler de pazarlık yapılan yere gelerek kimlik sorgusu yaptı. Eski milletvekilinin kimliğini araştıran emniyet güçleri, Özgüner'in Ankara'da karıştığı bir dolandırıcılık suçundan arandığını tespit etti. Ayrıca Özgüner'in daha önce de işlediği 7 ayrı dolandırıcılık suçundan sabıkasının olduğu belirlendi. Gözaltına alınan emekli milletvekili, emniyetteki sorgusunun ardından ifadesi alınmak üzere nöbetçi savcılığa sevk edildi. Nöbetçi savcılık tarafından ifadesi alınan Özgfüner, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

CHP'nin eski Mersin Milletvekili Turhan Özgüner'in eşi Fatma Rukiye Özgüner, 3 yıl önce savcılığa başvurarak, çek-senet tahsilatı ve tefecilik yapan bir şebekenin eşini ölüm tehdidiyle 5 yıldır rehin tutarak suç işlettiğini iddia etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber