Polis akademisi polisler için proje oluşturacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2007 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, polisin dik durması gerektiğini söyledi.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Ankara'da görev yapan güvenlik-yargı muhabirleri ile Polisevi'nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Köksal, kahvaltıya eşi emekli resim öğretmeni Olcay Köksal ile birlikte katıldı.

Basın mensupları ile sohbet eden Emniyet Genel Müdürü Köksal, başarı için mutlaka desteğe ihtiyaç olunduğunu belirterek, "Yanlışlar olabilir, hata ile iyi niyeti ölçmek lazım. Teşkilatımıza biraz daha destek verin. Polisimizin koşarken severek koşması için desteği ihtiyacı var" dedi.

İnsanların, yaşama, mülkiyet gibi temel haklarının koruyacak temel kurumun emniyet teşkilatı olduğuna dikkat çeken Köksal, "Polise böyle bir şerefli görevi yaptığını hissettirmeliyiz. Biraz daha desteklersek daha büyük ümitle koşacaklar" diye konuştu.

Toplum Destekli Polislik projesinin yaygınlaştırılmaya çalışıldığına dikkat çeken Köksal, "Amacımız polisin vatandaş ile içice, birbirine saygıyla, vatandaşın başı ağrıdığında polisle işbirliğine girmesi. Polis abla, polis amca, polis abi imajını yaygınlaştırmak" şeklinde konuştu.

Bu projenin polisi daha üst seviyeye çıkarmayı amaçlayan bir proje olduğunu ifade eden Köksal, suç türlerinde yaşanan değişiklere dikkat çekerek, "Suçların uluslararası boyutu ile ulusal boyutu birbirine girmeye başladı" dedi.

Spor sahalarında yaşanan şiddete de değinen Köksal, Siyasal Bilimler Fakültesi'nde okuduklarını yıllarda kendisin de Ankara'da maçlara gittiğini belirterek ,"O yıllarda maçlarda ayva satılırdı. Maçlarda en fazla ayva atarlardı. Şimdi bırakın ayvayı döner bıçağı ile maça geliyorlar. Bunların hepsi polise bakıyor" ifadesini kullandı.

Bir maçta bin 500 kadar polisin görev yaptığını ve 6-7 saat polisin maçlarda önlem aldığına dikkat çeken Köksal, bu sürenin maçın normal bitmemesi durumunda daha da uzadığını kaydetti.

Okullardaki şiddet olaylarına değinen Köksal, gençlerin basit sebepler birbirini bıçaklayarak geleceklerini karattıklarını ifade ederek bunun önlemenin yolunun Önleyici Zabıta Hizmetlerinin yanısıra milli eğitim, sağlık gibi birimlerle işbirliği olduğunu söyledi.

Polisin dik durması gerektiğini vurgulayan Köksal, "Herkes sizden bir şey bekliyor. Üzülmeye, moralinizi bozmaya hakkınız yok demektir" dedi.

Polisin değişen şartlara ayak uydurması gerektiğine dikkat çekerek bunun da yolunun eğitim olduğunu söyleyen Köksal, "Bir insan bilgi ise o insanın morali yüksektir. Özgüveni vardır. Bu başarıyı getir" dedi.

Köksal, polisin önünün açılması gerektiğine işaret ederek, belli bir strateji oluşturulmasının önemine dikkat çekerek bunun için Polis Akademisi'nin, polislerin düşüncelerinin toparlanarak bir proje oluşturulması sağlamak istediğini kaydetti.

Bu projeye göre, vizyon ve yol çizeceklerini kaydeden Köksal, diğer öğelerin de takviyesi ile daha başarılı olunacağına inandığını kaydetti. Köksal, polisin devletin emrinde vatandaşın hizmetinde, kanun tanımazların korkulu rüyası, mazlumların sığınacağı liman olduğunu ifade etti. Basın sözcülüğünün kaldırılması ile ilgili bir soru üzerine Köksal, "Belki 5-6 tane basın sözcüsü olacak. Belki herkese kendi konusunda konuşma yetkisi vereceğim" diye cevap verdi.

Büyük kentlerdeki asayiş sorunlarının hatırlatılması üzerine ise Köksal, illerde asayiş sorunun valiliklerin sorumluluğunda olduğuna dikkat çekerek, "Biz onlara yardımcı olacağız. Onların işini rahatlatacağız" cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber