Emniyet Genel Müdürü Köksal'ın polise ilk mesajı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2007 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerinden taviz vermeden, kanun hakimiyetinin sağlanacağını vurgulayarak, toplumun huzur ve güvenliğinin, kişilerin can ve mal emniyetini tehdit eden organize suç örgütleriyle ve her türlü yolsuzluğa karşı, kararlı ve sonuç alıcı bir mücadele içinde olunacağını belirtti.

Emniyet Genel Müdürü Köksal, Emniyet Genel Müdürlüğü görevine başlaması nedeniyle yayınladığı mesajda, Emniyet Genel Müdürlüğü görevine, köklü bir teşkilatın başına gelmenin kendisine yüklediği sorumluluğun bilinci içerisinde 12 Mart 2007 günü başlamış bulunduğunu belirterek, "Devletimiz ve milletimiz için çok önemli olan bu kuruluşun sorumluluğunu üstlenmiş olmaktan büyük onur ve heyecan duymaktayım. Bu görevi, hizmet heyecanı içinde, devletimizin anayasal yapısına uygun, Atatürk ilke ve İnkılaplarına sahip ve milletimize huzur ve güven veren bir anlayışla birlikte yerine getireceğiz" dedi. Uzun yıllar valilik görevinde bulunması nedeniyle, polis teşkilatını yakından tanıdığını ve çok değerli kadroları olduğunu bildiğini vurgulayan Köksal şöyle devam etti:

"Emniyet Teşkilatı, çağdaş, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin köklü ve temel kurumlarından biridir. Son yıllarda gösterdiği gelişme, altyapı, eğitim düzeyi ve teknoloji kullanımındaki atılımı sevindiricidir.Türk Ulusu, polisine her zaman güvenmiş ve her türlü desteği vermiştir. Ulusumuzun bizlere duyduğu bu güveni zedelememek ve onlara en iyi ve kaliteli hizmeti vermek öncelikli düşüncemiz olmalıdır. Sevgi, adalet, eşitlik, sabır, hoşgörü ve nezaketin, halkla bütünleşmesinin temel anahtarı olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Unutmamalıyız ki halkı ile bütünleşmeyen bir kurumun, asla başarıya ulaşma şansı yoktur".

İnsan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerinden taviz vermeden, kanun hakimiyetinin sağlanacağını, toplumun huzur ve güvenliğinin, kişilerin can ve mal emniyetini tehdit eden organize suç örgütleriyle ve her türlü yolsuzluğa karşı, kararlı ve sonuç alıcı bir mücadele içinde olunacağını ifade eden Köksal, "Yüce Önder Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne gönülden inanmış, üstün vatan sevgisi, görev aşkı, bilgi birikimi ve sorumluluk bilinci ile hep birlikte teşkilatımızı daha da yüceltip ileri bir düzeye ulaştıracağımıza yürekten inanıyorum. Bu anlayışla görevime başlarken, geçmişte gayret ve fedakarlık içerisinde görevlerini yaparken hayatlarını kaybetmiş şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, emekli mensuplarımızla, halen üstün hizmet ve sorumluluk anlayışı içerisinde görev yapan her kademedeki personelimize ve ailelerine en içten sevgilerimi ve başarı dileklerimi sunuyorum" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber