Başkentli havasından haberdar olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2007 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de ilk kez başlatılan uygulamayla başkentliler soludukları havanın kalitesiyle ilgili anında bilgi sahibi olabilecek.

Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığının (RSHM) Hava Kalitesi Laboratuvarları kanalıyla elde edilecek veriler, 6 farklı yere yerleştirilen panolara yansıtılacak.

RSHM Başkanı Doç. Dr. Mustafa Ertek, AB destekli toplam 2.9 milyon Avro'ya mal olan projeyle Ankara'nın 8 farklı bölgesine ölçüm istasyonu yerleştirildiğini belirterek, bu istasyonlardan gelen hava kalitesiyle ilgili ölçümlerin merkezde toplanacağını söyledi.

Bu sonuçların merkezde değerlendirilirken, 6 yere yerleştirilen panolara da yansıtılacağını ifade eden Ertek, "Bu sayede Ankaralılar nasıl bir hava soluduğunu bilecek, günlük yaşamını düzenleyecek ve tedbirlerin ona göre alacak" diye konuştu.

Ertek, ölçümlerde bundan sonra kükürt dioksit, azot oksit, partikül madde 10, partikül madde 2.5, karbon monoksit, ozon, uçucu organik bileşikler, ağır metaller ve metal partiküllerin de dikkate alınacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber