Hükümet YÖK Yasası konusunda ısrarcı olmayacak

Haber Giriş : 29 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Yasası'nın Çankaya Köşkü'nden dönmesinden sonra hükümetin tavrı merak konusu oldu. Hükümet içinde bundan sonra atılacak adımlar konusunda farklı görüşler var. Kabinedeki ağırlıklı görüşün, YÖK Yasası'nı yeniden Köşk'e göndermeme olduğu ifade ediliyor. 'Yeniden gerginlik yaratmayalım' görüşünü dile getiren bakanların sayıca fazla olduğu belirtiliyor. Krizi soğutma yanlısı olan bakanların AB ile tam üyelik müzakereleri için tarih alınmasının beklenmesini istedikleri bildiriliyor.

SON KARAR ERDOĞAN'IN
Veto konusunda yorum yapmayan Başbakan Erdoğan'ın 'Acele etmeyin. Önce bir veto gerekçesini görelim ona göre tavır alırız' düşüncesinde olduğu belirtiliyor.

AKP yönetimi, pazartesi günü, Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek Merkez Yürütme Kurulu toplantısında strateji belirleyecek. Genel eğilim yasanın yeni yasama yılına bırakması yönünde. AKP kulislerinde veto gerekçeleri tartışıldıktan sonra son kararı Başbakan Erdoğan'ın vereceği dile getiriliyor.

İKİ FORMÜL TARTIŞILIYOR
Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ise iki formül üzerinde duruyorlar. İlk olasılık mevcut sisteme ilişkin köklü değişiklikleri içeriyor. Genel hüküm ve ilkeler bir çerçeve yasa ile belirlenecek, ayrıntılar üniversitelerin yayımlayacağı yönetmeliklerle düzenlenecek.

İkinci formül ise veto edilen düzenlemelerin, daha sonra gündeme getirilmesi kararlaştırılan geniş kapsamlı YÖK Yasası'na eklenmesi. Böyle bir karara varılması durumunda yasa yeni yasama döneminde gündeme getirilecek.

Yasa için acele edilmemesini isteyen bakanların üçüncü bir yol olarak 'Velinin rızasıyla seçmeli din dersi konulması' önerisi getirdiği belirtiliyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber