Unakıtan: Sendikacıların mısırlı protestosuna tepki gösterdi: Yazık nimete, git Ulu Cami önündeki kuşlara at

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 26 Mart 2007 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

S

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AK Parti Bursa İl Teşkilatı'nın daveti üzerine geldiği Bursa'da, Türk Kamu-Sen üyesi bir grup memur tarafından protesto edildi.

Kamu-Sen Bursa il Başkanı Seltuk Türkoğlu ve beraberindekiler eşi Ahsen Unakıtan ile birlikte Buttim Konferans Salonu'nda yapılan 16. İl Danışma Meclisi Toplantısı'na gelen Unakıtan'ın önüne önüne mısır attı. Polis tarafından uzaklaştırılan protestocular, bir süre dışarıda slogan atarak eylemine devam etti. Bakan Unakıtan, salonda yaptığı konuşma sırasında protestoya değinerek, şu espriyi yaptı: "Buraya gelirken beni güya protesto ediyorlar ve önüme mısır atıyorlar. Yahu yazık, günah o mısırlara. Git o mısırları Ulu Cami'nin önünde kuşlara at daha iyi. Bizim bir anlayışımız var, nimet yere atılmaz."

Unakıtan, anamuhalefet lideri Deniz Baykal'ın denk bütçeyle ilgili eleştirilerine cevap verdi. 30 senedir ilk kez vatandaşın iki yakasını bir araya getirdiklerini belirten Unakıtan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buna diyor ki (Baykal), getirdin ama aldığın gelirlerin bazıları bir kereye mahsus gelirlerdi. Ve bazı giderleri yazmadın. Efendim devletin geliri vardır, gideri vardır. Bunlara bakarsın ve bütçeni görürsün. Bu hep böyle yapılır. Mübarek, bu bir kereye mahsus gelirleri bir kere de sen alsaydın da sen yapsaydın denk bütçeyi. Bütçe hep açık açık açık, milletin iflahı kesildi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber