Memur-Sen: YÖK Yasası referanduma götürülsün

Haber Giriş : 29 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından kısmen veto edilen YÖK Yasası'nın referanduma götürülmesini istedi.

Aksu, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından kısmi olarak veto edilen YÖK Yasası ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Aksu, ''Sayın Cumhurbaşkanı'nın vetosu milletimizin yüzde 95'ini üzdü. Türkiye'de milli gelirin yüzde 50'sini alan milli gelirin yüzde 50'sini harcayan ve yüzde 5 olan azınlığın talebi doğrultusunda karar vermesi üzücüdür'' dedi. AB uyum sürecinde demokratik açılımların olduğu bir dönemde, böyle bir kararın, Türkiye'nin dünya kamuoyundaki itibarına olumlu birşey katmayacağı inancında olduğunu kaydeden Aksu, şunları söyledi:

''Sayın Cumhurbaşkanı'ndan bundan sonra sağduyunun toplumun genel temayülü ve sesine uygun olarak karar vermesini bekliyoruz. Cumhurbaşkanı'ndan bu durumlarda referanduma gitmesini istiyoruz. Kendisini nasıl halkın seçtiği milletvekilleri seçtiyse referandumdan çıkacak sonucu da kendisi istemese de katlanmalıdır''. Hükümetin de yeni bir Anayasa çıkararak konuyu referanduma götürebileceğini söyleyen Aksu, ''Bu, Türkiye'deki demokrasiyi içine sindiremeyenlere verilecek en güzel cevaptır'' dedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber