İstiklal Savaşı'nın son gazisine doktor kontrolü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2007 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYALI Veysel Turan'ın dün sabaha karşı 108 yaşında yaşamını yitirmesiyle, hayatta kalan tek İstiklal Savaşı gazisi olan Eskişehirli 109 yaşındaki Yakup Satar, doktor kontrolünden geçirildi.

Eskişehir Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Dr. Savaş Akbıyık, bugün 75 yaşındaki kızı Zekiye Tali ile birlikte kalan İstiklal Savaşı gazisi Yakup Satar'ın Hacı Ali Bey Mahallesi'ndeki evine gitti. Dr. Akbıyık, Yakup Satar'ı tepeden tırnağa muayene etti. Yakup Satar, kendisine ?Nasılsın?'' diyen Dr. Savaş Akbıyık'a, ?İyiyim. Hoşgeldiniz'' dedi.

Dr. Savaş Akbıyık, Yakup Satar'ı muayene ettikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, 109 yaşındaki gazinin yaşına göre sağlıklı bulduğunu söyledi. Dr. Akbıyık şöyle devam etti:

?Yakup dedenin kalbinde ritm bozukluğu var. Buna bağlı olarak da vücutta küçük değişiklikler mevcut. Bunun haricinde beyinde damarlanma ve oksijenlenmenin bozulmasına bağlı olarak yavaş yavaş unutkanlık oluşmuş, bilinçte de belirli bozulma meydan gelmiş. İlaç tedavisi devam ediyor. Bundan sonra devamlı olarak takip yapacağız. Hastanede yatmasını gerektirecek durum yok. Hastaneye yatırılsa da çok farklı tedavi uygulanacağını zannetmiyorum. Yakup dede yakınlarının yardımı ile ayağa kalkıp yürüyebiliyor. Bunu yapabilmesi gerçekten de çok iyi.'' Dr. Savaş Akbıyık evden ayrılırken de Yakup Satar'a, ?Çok iyisin. İlaçlarını düzenli olarak kullan'' dedi.

Zekiye Tali, babası Yakup Satar'ın Sağlık Müdürlüğü'nün yanısıra Eskişehir Asker Hastanesi'nden her ay gelen doktorlar tarafından da muayene edildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber