VIP hacıya VIP imam

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Mart 2007 07:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni umre düzenlemesinde, ?oda sistemi? uygulanmaya kondu. Daha önce ?koğuş? benzeri odalarda toplu halde barınmak zorunda kalan umreciler, artık oda tercihinde bulunabilecek. Yine umreciler için ?açık büfe? ve ?tabldot? yemek uygulaması da ilk kez bu dönemde hayata geçirildi. Diyanet tarafından hazırlanan Umre Rehberi'nde umre turları şöyle sıralandı:

OTEL-1 TURU: Tur, bir haftalık olarak düzenlendi. Mekke'de Sheraton, Ecyad, Medine'de Hilton ve Obray otellerinde kalınacak. 2 kişilik odalar 995, 3 kişilik odalar 890 euro'dan başlıyor. Fiyatlar, Ramazan'da bin 695 Euro'ya kadar çıkıyor. Açık büfe bulunuyor. Zamanları kısıtlı olan işadamları, kamu görevlileri ve diğer çalışanlar ile imkanı müsait olan vatandaşlarımız için düşünülen 5 yıldızlı otel tipi bir tur sistemidir. Kendilerine rehberlik yapmak üzere beraberlerinde ülkemizin tanınmış din görevlileri bulunacaklardır.

OTEL-2 TURU: 2 hafta olacak. Mekke'de Nevazi, Medine'de Senabil otellerinde kalınacak. 2 kişilik odalar 925, 3 kişilik odalar 890 eurodan başlıyor. Ramazanda fiyatlar bin 315 euroyu buluyor. Yemekler açık büfe.

NORMAL-1 TURU: 2 hafta olacak. Fiyatlar, 2 kişilik odalarda 845, 4 kişilik odalarda 760 eurodan başlıyor. 2 öğün tabldot yemek bulunuyor. Zamanı biraz daha müsait olup, eş veya diğer yakın akraba ve arkadaş gruplarıyla birlikte tercih edilebilecek bir programdır.

NORMAL-2 TURU: Zaman bakımından daha rahat olan vatandaşlar için düzenlenen 20 günlük umre programı. Fiyatlar, odalarda kalacak kişi sayısına göre 955 Euro ile 860 euro arasında değişiyor. Ramazan'da fiyatlar, bin 250 euroyu buluyor. 2 öğün tabldot bulunuyor.

BU KATEGORİDEKİLERİN ZAMANLARI DAR

Dİyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, ?Otel 1? programında yer alan ünlü imam uygulaması konusunda şunları söyledi: ?Fazla zamanı olmayan vatandaşlarımızın daha rahat ibadet etmeleri için çeşitli olanaklar getirildi. Otel-1 programı, 1 hafta olarak düzenlendi. Bu tura katılan insanlarımızın zamanları çok dar olduğu için kendilerine bu kısa sürede ibadetlerini daha rahat yapabilmeleri için Ankara, İstanbul gibi şehirlerimizdeki camilerin imamları eşlik edecek. Diğer tur programına dahil olan vatandaşlarımız için de rehberler olacaktır. Ama onlara diğer din görevlilerimiz eşlik edebilecektir.?

Diyanet, bütün turlar için şu ortak hizmetlerde bulunacak:

Cidde-Mekke-Medine arası ulaşım.

Mekke ve Medine'de, (Ramazan ayı hariç) Harem'e yürüme mesafesindeki binalarda konaklama.

Mekke ve Medine'de, Türk damak zevkine uygun 2 öğün yemek.

Ehliyetli kafile başkanları ve din görevlileri rehberliğinde umre ibadeti.

Deneyimli personel refakatinde otellere yerleşim ve yemek servis hizmeti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber