Yargıda kriz aşıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun Danıştay ve Yargıtay'daki boş üyeliklere seçim yapmasıyla ortaya çıkan, kriz bugün yapılan toplantıyla aşıldı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, kurulun Danıştay ve Yargıtay üyelik seçimlerini tek bir gündeme aldığını ve seçimlerin 15 Nisan'da yapılmasına karar verildiğini söyledi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga'nın Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) Danıştay ve Yargıtay'a üye seçimine ilişkin daha önceki toplantılarına katılmamasını değerlendirirken, ''Onlar geride kalmıştır. Kurul, bir tespit yapmış Yargıtay'a bildirmiştir. Yargıtay'da gereğini yapmıştır'' dedi.

Çiçek, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun bugünkü toplantısının gündeminde seçimler olduğunu belirterek, toplantıda sadece seçimi konuşmadıklarını, yargının başkaca sorunları da olduğunu belirtti.

Danıştay ve Yargıtay üyelikleri seçimlerinin belli sayıda üyeliğin boşalmasının akabinde yapıldığını anımsatan Çiçek, Danıştay'da 4 üye, Yargıtay'da ise 10 ve daha fazla sayıda üyelik boşaldığında seçimin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Danıştay'da geçen günlerde yine 3,4 kişilik bir boşalma olduğunu söyleyen Çiçek, ''Dolayısıyla kurul bugün bu boşalmayı da dikkate alarak hem Danıştay seçimlerinin hem Yargıtay'daki boş bulunan üyeliklerle ilgili seçimlerin birleştirilerek 15 Nisan günü yapılmasına karar vermiştir. Onun dışında yargının diğer sorunlarıyla ilgili başta istinaf mahkemeleri olmak üzere konuları görüştük'' diye konuştu.

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga'nın HSYK'nın geçen haftalardaki toplantılarına katılmadığı için seçimlerin yapılamadığının anımsatılması üzerine Çiçek, ''Onlar geride kalmıştır. Kurul, bir tespit yapmış Yargıtay'a bildirmiştir. Yargıtay'da gereğini yapmıştır. Hiç geriye dönmeyin. Buna ve bundan sonraki kısımlara bakın'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Bu anlamda tartışma sona ermiştir diye bilir miyiz?'' sorusuna Çiçek, ''Bu sözlerimden ne anlam çıkarsa onu çıkarın'' yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber