'Kıdem tazminatları her yıl işçinin kendisine ödensin' demek işçiye 'al paranı git' demek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2007 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-İş'ten Ali Coşkun'a tepki

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un, Milli Prodüktivite Merkezi'nin 46'ncı Genel Kurulu'nda yaptığı "Kıdem tazminatları her yıl işçinin kendisine ödensin" açıklamasına sert tepki gösterdi.

Başoğlu yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu uygulamanın işçilere "al paranı git" demek anlamına geleceğini söyledi. İşçiler açısından zaten olmayan iş güvencesinin böylece bir darbe daha alacağın kaydeden Başoğlu, işçi konfederasyonlarını "dilsizler gibi sessiz kalmaktan" vazgeçmeye çağırdı.

Başoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

"Bir süreden beri önce IMF, ardından OECD ve devamında Dünya Bankası işçilerin kıdem tazminat üzerinde düşünce üretmektedirler. IMF'ye göre kıdem tazminatı yüksektir. Gün sayısının ve ödenecek miktarın azaltılması hükümete tavsiye etmektedir. Bugüne kadar el altından yürütülen bu çalışmalar dün Milli Prodüktivite Merkezi'nin 46'ncı Genel Kurulu'nda Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Ali Coşkun tarafından açıklanmıştır. Sayın Coşkun, işçilerin kıdem tazminatının her yıl işçinin kendisine ödenebilmesi için çalışmalar yapıldığını söylemiştir"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber