KESK: KEY hesaplarının takipçisi olacağız

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Mart 2007 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarında biriken alacaklarının ödenmesi konusunda hükümete çağrıda bulundu. Tombul, ?Hükümet ipe un sermemeli ve ödemeyi zamana yaymamalıdır. KEY hesaplarında biriken paralar sahiplerine faiziyle birlikte ödenmelidir. Bunun takipçisi olacağımız bilinmelidir? dedi.

KESK Genel Başkanı Tombul, TBMM Genel Kurulu'nda görüşme sırası bekleyen KEY Hesaplarının Tasfiyesine Dair Kanun Tasarısı'nın sosyal tarafların görüşleri alınmadan hazırlandığını belirtti. Konfederasyon olarak emekçilerin KEY hesaplarının gerçek faiziyle ödenmesi için girişimlerde bulunacaklarını vurgulayan Tombul, kanun tasarısının geçen yıl Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçirildiğini, fakat yasalaştırılamadığını söyledi. Tombul, yasa tasarısında 1987'yle 1996 yılları arasında hesaplarda biriken tutarın nemalandırılmasıyla ilgili iç borç faiz oranı yerine zorunlu tasarruf nemalarındaki gibi düşük faiz oranı uygulamasının düzenlendiğini bildirdi. Bu uygulamayla çalışanların önemli ölçüde faiz kaybı yaşacaklarını belirten Tombul, yasa tasarısında hak sahiplerinin belirlenmesi amacıyla kamu kurumlarına 9 aylık süre tanındığını ve bu sürenin 3 ay daha uzatılmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Tombul, yasanın bugün çıkması durumunda dahi ödemelerin en erken Nisan 2008 tarihinde yapılacağını bildirdi. Tombul, ?Yasa tasarısında gerekli değişiklik yapılarak şu anda sistemde kayıtlı olanlara yasanın çıkmasıyla birlikte ödeme yapılmasının yolu açılmalıdır? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber