Meslek liselerinde genç bilim adamları yetişiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2007 11:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından mesleki eğitim veren okulların katılımıyla ülke genelinde düzenlenen ?İl Proje Tabanlı Beceri Yarışması?nda Düzce'yi ?Mikro Dünyayı Makroya Aktarma? projesi temsil edecek.

Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ?İl Proje Tabanlı Beceri Yarışması?nda Düzce'yi temsil edecek projeyi seçmek amacıyla düzenlenen yarışmaya 4 okuldan 12 projenin katıldığını söyledi.

Daha sonra öğrenciler hazırladıkları projeleri jüri üyelerine göstererek, projelerin işleyişi hakkında bilgi verdiler.

Yarışmada, Düzce Endüstri Meslek Lisesi, Teknik Lise, Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar Bölümü öğrencileri Eren Ören, Gökhan Kaya, Selahattin Yaman'ın hazırladığı, ?Mikro Dünyayı Makroya Aktarma? projesi birinci oldu.

Birinci olan proje ile ilgili bilgi veren Eren Ören, projenin amacının, çıplak gözle görülmeyen canlıları, çok büyük boyutlara getirerek görsel bir şekilde ekrana aktarmak olduğunu belirtti.

Projeyle, eğitim ve teknolojinin aynı çatı altında kullanılabilir olduğunu göstermek istediklerini anlatan Ören, ?Hedefimiz yapmış olduğumuz sistemi örgün eğitime yaymak. 30 kişilik bir sınıfta her öğrencinin mikroskopla inceleme yapması uzun zaman alır. Biz de mikroskopta görülen görüntüyü bir bağlantı aparatı ile webcama aktarıyoruz. Bu sayede görüntü bilgisayar ortamına geçmiş oluyor. Bilgisayar ortamında da dijital zumlama yaparak mikroskobun büyüttüğünü 4 kat daha büyütüyoruz. Bu sayede bütün öğrenciler tek tek gelip mikroskoba bakmak yerine incelenen organelleri aynı anda görebiliyorlar? dedi.

Yarışmada ayrıca Düzce Endüstri Meslek Lisesi, Teknik Lise, Anadolu Teknik Lisesi motor bölümü öğrencilerinin hazırladığı ?Elektroliz ile motor çalıştırma? projesi ikinci, Akçakoca Endüstri Meslek Lisesi Teknik Lise Tesfiye Bölümü öğrencilerinin hazırladığı ?Üç Ayaklı Tek Kişilik Öğrenci Sırası? projesi üçüncü oldu.

Düzce Endüstri Meslek Lisesi, Teknik Lise, Anadolu Teknik Lisesi Harita Kadastro bölümü öğrencilerinin hazırladığı ?Coğrafi Tabanlı Yerleşim Mekan Bilgi Sistemi? projesi de mansiyon aldı.

Yarışmaya giren projelerden ?Akıllı Çöp Kovası?, ?Elektronik Perde?, ?Robot Kolu?, ?Minyatür Fındık Kırma Makinesi?, ?Bilgisayar ile Yönetilebilen Kameralı Helikopter? projeleri izleyenlerin beğenisini kazandı.

Öğrenciler, hazırladıkları projelerin hayatı kolaylaştırmayı amaçladığını kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber