Sınavda türbanla görev yapan 5 öğretmene tutanak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2007 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYA'da 3 Mart 2007'de gerçekleştirilen Açık Lise Sınavı'nda gözetmen olarak görevlendirilen 5 İmam Hatip Lisesi öğretmeni hakkında, ?sınavda türbanlarıyla görev yaptıkları' gerekçesiyle tutanak tutulduğu ortaya çıktı.

İddiaya göre ?türbanlarını çıkarmaları' için iki kez uyarılan öğretmenler, tutanak tutulmasına rağmen sınav sonuna kadar türbanlarını çıkarmadı. İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, tutanakların kendilerine ulaştığını ve konuyu incelediklerini söyledi. Şahin, ?Sınavlarda tüm öğretmenler kılık kıyafet yönetmeliğine uymak zorunda. Araştırma ve inceleme bittiğinde gereken yapılır? dedi. Eğitim-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Veli Demir ise, ?Sadece sınavlarda değil Konya'daki bir çok okulda öğretmenler derslere de türbanla giriyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve savcıları göreve çağırıyoruz? diye konuştu.

Konya'da 3 Mart 2007'de Selçuklu İbrahim Yapıcı İlköğretim Okulu'nda yapılan Açık Lise Sınavı'nda türban gerginliği yaşandığı, konunun kamuoyuna ve basına sızmaması için gizli tutulduğu, hatta okulda görevli öğretmenlere bile söylenmediği ortaya çıktı. Gözetmen olarak görevlendirilen Merkez İmam Hatip Lisesi'nde görevli 5 kadın öğretmenin sınava türbanla girdiği ve okuldaki yöneticilerin uyarısına rağmen türbanlarını çıkarmadıkları belirlendi.

MÜDÜR YARDIMCISIYLA TARTIŞMIŞLAR

Sınav sırasında okulda bulunan öğretmenlerin ifadesine göre türbanlı öğretmenler kendilerini uyaran müdür yardımcısına, ?Neden bizimle uğraşıyorsun, sen işine bak? diyerek tepki gösterdi. Olayın tartışmaya dönüşmesi üzerine sınav salonunda gergin anlar yaşandı. Durum Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin'e telefonla bildirildi.

Şahin'in talimatı ile 5 öğretmen hakkında ?sınava türbanla girdikleri' gerekçesiyle tutanak tutuldu. Öğretmenler tutanağa rağmen sınav sonuna kadar türbanlarını çıkarmadı. Tutanaklar önce Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ardından da Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildi.

Konuyu araştırıp incelediklerini belirten Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, ?Açık Lise Sınavı'nda öğrenciler için kıyafet zorunluluğu yok ama, öğretmenler kılık kıyafet yönetmeliğine uymak zorunda. Araştırma ve inceleme bittiğinde gereken yapılır? diye konuştu.

DERSLERDE DE TÜRBAN İDDİASI

Eğitim-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Veli Demir ise, ?Araştırmamıza göre okulda görevli idareciler, öğretmenleri ?Kılık kıyafet Yönetmeliği gereği türbanlarınızı çıkarmalısınız' diyerek uyarmış. Ancak öğretmenler uyarıyı dikkate almamış. Bir süre sonra türbanlı öğretmenler ikinci kez uyarılmış ancak öğretmenler türbanlarını çıkarmamakta direnince haklarında tutanak tutulmuş? dedi. Veli Demir, Konya'daki bir çok okulda kılık- kıyafet yönetmeliğinin dikkate alınmadığını da iddia etti. Öğretmenlerin derslere, hatta meslek içi eğitim seminerlerine bile türbanla girdiklerini anlatan Demir Kılık kıyafet yönetmeliği ve Danıştay kararının hiçe sayıldığını öne sürerek, İl Milli Eğitim Müdürü ve savcıların görevlerini yapmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber