Hastanelerde vizite uygulaması yeniden başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2007 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastanelerde 2 Nisan Pazartesi gününden itibaren vizite kağıdı ile muayene dönemi yeniden başlarken, bazı hastalar bu duruma bir anlam veremediklerini belirtti.

Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelindeki hastanelere gönderilen bir yazıyla, 2 Nisan Pazartesi gününden itibaren Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) çalışanları için vizite kağıdı ile muayene döneminin yeniden başlayacağı bildirilerek, bu konuda görevliler uyarıldı. Konuyla ilgili sağlık kuruluşlarına gönderilen yazıda, "bakanlık ile Sosyal Sigortalar Kurumu arasında imzalanan Sağlık Hizmetleri Protokolü'nün ilgili maddesi gereği 1 Temmuz 2005 tarihinden itibaren provizyon uygulaması nedeniyle sigortalı hak sahibi ve kimselerden vizite kağıdı ve karne fotokopisi alınmadığı, fakat bazı hastanelerde farklı uygulamalara ilişkin valiliklerden alınan yazılar ile Ankara Ticaret Odası'nın konuyla ilgili yazısının incelendiği" belirtildi. Aynı yazıda, "ilgili mevzuat hükümleri gereği ve ortaya çıkabilecek sorunların önlenmesi amacıyla acil haller hariç olmak üzere SSK'dan sağlık yardımı alan sigortalı ve hak sahiplerinin muayene, tetkik ve tedavi amacıyla Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık tesislerine müracaatlarında provizyon alt yapısını tamamlamış sağlık tesisleri de dahil olmak üzere protokol hükmü gereği vizite kağıtlarının fatura ekine konulması, ancak sigortalı ve hak sahiplerinden Başbakanlık Genelgesi uyarınca bunların fotokopilerinin istenmesi gerektiği" kaydedilerek, konuyla ilgili hastane başhekimlikleri uyarıldı.

Trabzon'daki hastanelerde de bakanlığın yazısına bağlı olarak SSK çalışanlarından vizite kağıdı istenmesi yeniden başlanırken, hastane yetkilileri konuyla ilgili alt yapılarının hazır olduğunu ve bir sıkıntı yaşanmasını beklemediklerini ifade etti. Bu sabah tedavi amacıyla hastanelere gelen vatandaşlar ise vizite kağıdının tekrar istenmesiyle ilgili şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ve bu uygulamaya bir anlam veremediklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber