Ortada kalan anketin sahibi belli oldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Mart 2007 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi, AKP Grup Toplantısı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan "Türkiye Seçmen Eğilimleri Mart 2007" adlı anket çalışmasının kendilerine ait olduğunu belirterek, "Araştırma, kuruluşumuz tarafından tamamen kendi öz kaynaklarımız kullanılarak yapılmıştır. Söz konusu araştırma ne AKP ne de CHP'ye yapılmış olup, hiçbir siyasi partiyle bağlantılı değildir" açıklaması yaptı.

Başkent Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 27-28 Mart 2007 tarihinde çeşitli görsel ve yazılı medya kuruluşlarında ?Başbakan'a ulaşan son anket" ve ?İşte gerçek oy oranları" başlıklarıyla yer alan ve AKP Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşoğlu'nun Grup toplantısında Başbakan Erdoğan'a sunduğu "Türkiye Seçmen Eğilimleri Mart 2007" isimli araştırmanın kendilerine ait olduğu bildirildi. Araştırmanın, tamamen kuruluşun kendi öz kaynakları kullanılarak hazırlandığına vurgu yapılan açıklamada, "Söz konusu araştırma ne AKP ne de CHP'ye yapılmış olup, hiçbir siyasi partiyle bağlantılı değildir" denildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Araştırmamız 03-14 Mart 2007 tarihleri arasında Türkiye'yi temsil eden 27 ilde 4980 kişi ile yüz yüze görüşülerek yapılmıştır ve söz konusu araştırma 15 mart 2007 tarihinden itibaren çok sayıda medya kuruluşunda haber olmuştur. Kuruluşumuz hiçbir siyasi parti ile ortak çalışma yürütmemektedir." Geçtiğimiz günlerde, AKP Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşoğlu, Grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği anket sonuçlarının CHP'ye ait olduğu yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Buna karşın, CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, Terzibaşoğlu'nun iddiaları reddedilmiş ve ?Sayın Terzibaşoğlu'nun bu iddiası doğru değildir. Vatan Gazetesi'nde sonuçları yayınlanan anketi AKP Milletvekilinin öne sürdüğü gibi CHP yaptırmamıştır" açıklaması yapılmıştı. (ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber