24 mültecinin öldüğü faciayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi Kefken açıklarında 24 mültecinin ölümüyle sonuçlanan tekne faciasıyla ilgili başlatılan soruşturmada 4 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2017 15:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
24 mültecinin öldüğü faciayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı

Kefken'de geçen hafta meydana gelen olayda kıyıdan 64 mil açıkta göçmenleri taşıyan teknenin alabora olması sonucu 40 kişi kurtarılmış, 24 kişi de hayatını kaybetmişti. Olay sonrasında Kandıra Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmada kazadan sağ kurtulan göçmenlerin ifadeleri doğrultusunda Kocaeli, Sakarya ve Düzce'de 4 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

OLAY

Kocaeli Kefken açıklarında göçmenleri taşıyan balıkçı teknesinin 22 Eylül'de batması sonucu 24 kişi hayatını kaybetmiş, 40 göçmen kurtarılmıştı. Kurtarılan göçmenlerden hamile olan bir kadının da ölü doğum yaptığı belirtilmişti. Göçmenlerin verdikleri bilgiler doğrultusunda teknedeki göçmen sayısının 78 olduğu, kayıp olarak değerlendirilen 14 düzensiz göçmeni arama faaliyetlerine helikopter konuşlu bir Sahil Güvenlik korveti ve Sahil Güvenlik botlarıyla devam edildiği açıklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber