Bebeklerini enfeksiyondan kaybeden aile aylardır Adli Tıp raporu bekliyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 31 Mart 2007 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Ünitesi'nde geçen sene çocuklarının enfeksiyon kaparak ölmesi üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunan Efe bebeğin ailesi, 9,5 aydır Adli Tıp Kurumu raporunun sonucunu bekliyor.

Konuyu çözmesi için Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık ve CHP lideri Deniz Baykal'dan yardım istediğini belirten baba Bekir Çavdar, bir türlü sonuç alamadığı için sorumlular hakkında dava açamadığını söyledi. 9,5 ay geçmesine rağmen hala bir rapor çıkmadığı için yasal işlem başlatamadıklarını ifade eden baba Bekir Çavdar, "9,5 ay oldu hala Adli Tıp Kurumu'ndan rapor çıkmadı. Neticede bir tahlil yapılacak. En fazla bir hafta on gün belki de 15 gün sürer. Otopsi çıkmayınca savcı daha dava açmadı zaten. Varsa suçlular hala dışarıda dolaşıyor. Adı Türkiye burasının işte." diye serzenişte bulundu.

2006 yılı Haziran ayında Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Ünitesi'nde 4 bebeğin enfeksiyon kaparak aniden hayatını kaybetmesi üzerine hastane yönetimi, büyük eleştirilere maruz kalmıştı. Hastanede hijyen kurallarının uygulanmadığı iddia edilirken, enfeksiyon sonucu 47 günlükken ölen Efe bebeğin ailesi tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu. İddiaları inceleyen Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmış, Efe bebeğin cenazesi ise incelenmek üzere 14 Haziran 2006 tarihinde Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılmıştı. Aradan yaklaşık 9,5 ay geçmesine rağmen Adli Tıp Kurumu'ndan raporu çıkmayınca, savcılık da konuyla ilgili çalışmasını tamamlayamadı ve davayı açamadı.

"Aradan 9,5 ay geçti ama sonuç çıkmadı" diyen çaresiz baba Bekir Çavdar, olay sonrası nerdeyse her gün Adli Tıp Kurumu'nu telefonla aradığını, ancak yetkili bir kişiyle görüştürülmediğini söyledi. Yetkili birisi ile görüşebilmesi için dilekçe yazarak fakslaması gerektiğinin söylendiğini ifade eden baba Bekir Çavdar, faks çektikten sonra adını hatırlamadığı bir yetkilinin kendisini aradığını, "Senin çocuğunda incelemeye değer birşey bulmuşlar ki hala inceliyorlar" cevabını verdiğini ifade etti.

Olayın yaşanmasının ardından savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Bekir Çavdar, ancak Adli Tıp Kurumu raporu gelmediği için davanın açılamadığını dile getirdi. Çavdar, "Mahkemelik bir durum yok. Otopsi çıkmayınca savcı daha dava açmadı zaten. Eğer burada bir suçlu varsa ceza almadan hala dışarıda dolaşıyor. Hiçbirşey yapılmıyor. Burasının adı Türkiye işte." diye konuştu.

Özel bir sitede elektirikçi olarak asgari ücretle çalıştığını dile getiren baba Bekir Çavdar, ekonomik durumu yetersiz olduğu için, 'ters bir sonuç çıkar' korkusu ile avukat tutmadığını dile getirdi.

- BAŞBAKAN, BAYKAL, VE ADALET BAKANLIĞI'NA MEKTUP GÖNDERDİ -

Çözüm için elinden gelen herşeyi yapmasına rağmen sonuç alamayan baba Bekir Çavdar, son çareyi siyasilere mektup göndermekte bulmuş. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'na iadeli taahhütlü mektup gönderen, CHP Lideri Deniz Baykal'a ise faks çeken Çavdar, posta idaresinden mektupların ulaştığına dair kendisine gelen belgeleri ise ileride lazım olur diye saklıyor. Şimdiye kadar gönderdiği mektuplardan hiçbir sonuç alamadığını dile getiren Bekir Çavdar, siyasilere sitemini ise şöyle dile getirdi; "Onlar çıkıp 'Türkiye değişti' diyor ama aslında değişen hiçbir şey yok. Aynı tas, aynı hamam."

Bekir Çavdar'ın 5 Mart 2007 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektupta şu ifadeler yer alıyor; "Aradan 9 ay gibi bir zaman geçmesine rağmen oğlum Efe Çavdar'ın Adli Tıp raporu hala çıkmadı. Ben raporun çıkması için çok uğraştım ama elimden birşey gelmedi. Arkamız yok ki hakkımızı arayalım. Bizim arkamız sizsiniz. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Hastanede 6-7 masum bebek öldü. Acılı bir baba olarak durumumu anlayışla karşılayacağınızı düşünüyorum. Sayın Başbakanım sizi de onca işinizin arasında rahatsız ettiğim için kusuruma bakmayın. Herşey için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber