Seyyanen zam alamayan memurlar dava açtı

Haber Giriş : 02 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen, 2003 yılında kamu çalışanlarına bir defaya mahsus olmak üzere verilen 160 milyon liralık yardımda adalet sağlanmadığı gerekçesiyle dava açtı

4 yIldIr eksik maaş alan SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin ardından memurlar da mahkemeye başvurdu. Memur-Sen, 2003 yılında kamu çalışanlarına bir defaya mahsus olmak üzere verilen 160 milyon liralık yardımda adalet sağlanmadığı gerekçesiyle dava açtı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, ?Memur-Sen haksızlığa ?dur' demek için Ankara Bölge İdare Mahkemesi aracılığı ile hükümete dava açmıştır? dedi. Memurlara haksızlık yapıldığını iddia eden Aksu, ?Yerel seçimlerde aday olmak için istifa edenler de ödenek alamadı. Yine ödemenin yapıldığı 28 Ocak'tan bir gün önce vefat eden memurların hak sahipleri, emekliye ayrılan, doğum sebebiyle ücretsiz izin alanlar, yurt dışında bulunan ve askere giden kamu çalışanları bu haktan yararlanamamıştır? ifadesini kullandı. Dava sonuçlanmadan hükümetten, kamu çalışanlarının ve emeklilerin mağduriyetinin giderilmesini isteyen Aksu, ?Başta 29 bin 870 emekli olmak üzere, yaklaşık 150 binden fazla kamu çalışanının hak ettiği 160 milyon liralık yardım ödenmelidir? diye konuştu. Memur-Sen adına Büro Memur-Sen Genel Başkanlık Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Murat Sipahi, Şubat ayında mahkemeye başvurdu. Sipahi, 160 milyon liranın kendisine verilmemesinden dolayı mahkemeye giderken, 2004 Mali Yılı Bütçe Kanunu'nun 31'inci maddesinin (b) bendi ikinci fıkrasının Anayasa'nın, 10'uncu ve 55'inci maddeleri hükümlerine ayrı olduğunu savundu. Dava dilekçesinde de, Anayasa'nın eşitlik ilkesini düzenleyen 10'uncu maddesi ile ücrette adalet ilkesini düzenleyen 55'inci maddesi hükmüne aykırı olduğu ifade edildi. 15 Eylül 2003 yılına kadar Ankara Valiliği'nde çalışan Sipahi, Memur-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçildikten sonra Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun 18'inci maddesi hükmüne göre bu tarihten itibaren ücretsiz izinli sayıldı. Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada da, ödemenin başlayacağı 28 Ocak tarihinde ücretsiz izinli statüsünde olduğu için, 160 milyon liradan yararlanamayacağı belirtildi. Valilik'ten gelen cevap üzerine de Sipahi, 160 milyon liranın kendisine ödenmesi için mahkemeye başvurdu.

31. madde
?Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu, 2914 sayılı Yüksek Öğretim Personel Kanunu ve 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanuna göre almakta olan personel ile kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli statülerde sözleşmeli personel olarak istihdam edilenlere Bakanlar Kurulunca belirlenecek tarihlerde ve tutarlarda iki bölüm halinde toplam 160 milyon lira ödeme yapılır.

H.O.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber