Dünyaca ünlü markaları yarı fiyatına alma fırsatı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 06:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Armani, Gucci, Dolce & Gabanna, Versace gibi markaları yarı fiyatına alabilmek için İtalya'ya kadar gitmenize gerek yok. İstanbul Beylerbeyi'ndeki 5 katlı mağaza Depo, her sezon İtalya'ya gidip, fabrikalarından dünya markalarının yeni sezon ürünlerini topluyor. Üstelik pahalı caddelerde, alışveriş merkezlerindeki fiyatının neredeyse yarısına satıyor. İş dünyasının ve sanatçıların sıkça ziyaret ettiği mağazada Ferre takım elbiseyi 650 YTL'ye Prada çizmeyi 300 YTL'ye almak mümkün.

10 BİNİN ÜZERİNDE MÜŞTERİ

2002'de Gamze Yazıcı tarafından toptan satış yapmak için kurulan Depo, zaman içinde kulaktan kulağa duyularak, perakende işine dönmüş. Mağazanın sorumlusu Hatice Şengül, ters bir istikamette olmasına rağmen mağazanın adının duyulduğunu, İstanbul'un her yerinden müşteriler gelmeye başladığını söylüyor. Şengül, ?İşlek bir yerde değiliz ama 10 binin üzerinde müşterimiz var. Sezon başlarında mesajla, maille müşterilerimizi bilgilendiriyoruz? diyor. 15 civarında dünya markasının satıldığı Depo'da fiyatlar 39 YTL'den başlıyor. 1.200-1.300 YTL'ye kadar çıkıyor.

YÜZDE 40-50 DAHA UCUZ

Depo'da Armani, Versace, Prada, Gucci, Ferre, Dolce&Gabanna gibi dünya markalarının fiyatları pahalı caddelerde, alışveriş merkezlerindeki fiyatlarına göre oldukça uygun. Şengül, ?Birçok mağazayla aramızda yüzde 40, bazen yüzde 50'ye varan farklar oluyor. Ayrıca sürekli müşterilerimize de etiket üzerinden özel indirim de yapıyoruz? şeklinde konuşuyor. Depo'nun bu markaları piyasaya oranla daha uygun fiyata satabilmesini ise Şengül şöyle açıklıyor: ?Biz, İtalya'da bu markaların fabrikalarına gidiyoruz. Ayrıca, dünya markalarını satan mağazalar çok yüksek kira bedelleri ödüyorlar. Bizim ise kira masrafımız yok. Buradan büyük avantaj sağlıyoruz. Zaten pek çok yere göre daha düşük kâr marjlarıyla çalışıyoruz.? 3 yılda müşteri sayısını ikiye katladıklarını ifade eden Şengül, sanat ve iş dünyasından pek çok tanınmış ismin müşterileri arasında yer aldığını sözlerine ekliyor.

Cavalli çanta için sıra bekliyorlar

Depo, müşterilerin ısmarladıkları ürünleri de getiriyor. Şu anda Cavalli ve Ferre'nin yeni sezon çantalarına talep olduğunu söyleyen Hatice Şengül, Cavalli'nin bir modeli için 2 aydır sırada bekleyen 4-5 kişi olduğunu belirtiyor. Kış sezonunu ise küresel ısınmanın etkisiyle durgun geçirdiklerini ifade eden Şengül, ellerinde kalan çizmeleri, şu anda yüzde 50 indirimle maliyetine sattıklarını sözlerine ekliyor.

Armani pantolon 100 YTL, 6 taksit

Euro üzerinden uçuk rakamlarla satılan markaları Depo'da uygun fiyatla üstelik 6 taksitle almak mümkün. Mağazada dikkatimizi çeken bazı ürünlerin fiyatları şöyle: Moschino erkek kazağı 125 YTL, Armani pantolon 100 YTL, Ferre takım elbise 650 YTL, D&G yeni sezon ayakkabı 420 YTL, Versace yeni sezon tişört 130 YTL, Versace yeni sezon ayakkabı 400 YTL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber