Meslektaşını öldüren öğretmen teslim oldu, cinayet kameraya takıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GEBZE'nin Darıca Beldesi'nde dün tartıştığı öğretmen arkadaşı 36 yaşındaki Hüseyin Cebe'yi tabanca ile vurarak öldürdükten sonra yaşanan panikten yararlanarak kaçan öğretmen 56 yaşındaki Necati Kumaş teslim oldu. Korkunç cinayeti okulun güvenlik kamerası saniye saniye kaydetti.

Darıca Süreyya Yalçın İlköğretim Okulu'nda dün saat 14.00 sıralarında meydana gelen olayda, teneffüs sırasında koridorda tartıştığı Hüseyin Cebe'ye sinirlenen Necati Kumaş, öğrencilerin gözü önünde meslektaşına tasancayla 6 el ateş ederek öldürmüş ve olayın ardından kaçmıştı.

Necati Kumaş'ın gece geç saatlerde polise giderek teslim olduğu ve verdiği ilk ifadelerinde kendisiyle sürekli alay edildiğini söylediği belirtildi.

Bu arada Cumhuriyet Savcılığı'nın yanı sıra Milli Eğitim Müdürlüğü'nden okula giden müfettişler de olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Ölen öğretmen Hüseyin Cebe için ise bugün saat 14.00'de okulda bir tören düzenleneceği bildirildi.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Necati Kumaş, teneffüste koridorda tartıştığı meslektaşı 36 yaşındaki Hüseyin Cebe'ye öğrencilerin gözü önünde, üzerinde taşıdığı tabancayla kurşun yağdırdı. Vücuduna 6 kurşun isabet eden Cebe yaşamını yitirirken, Kumaş kaçtı. Okulda büyük panik yaşandı.

Olay, dün saat 14.00 sıralarında Darıca Süreyya Yalçın İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Teneffüs zilinin çalması üzerine sınıflarından koridora çıkan sınıf öğretmenleri Necati Kumaş ile Hüseyin Cebe arasında belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma, karşılıklı küfürleşmeler kavgaya dönüşürken, Necati Kumaş üzerinde taşıdığı tabancayı çıkararak meslektaşı Hüseyin Cebe'ye doğrultu. Öğrencilerin korku dolu bakışları arasında, Necati Kumaş, Hüseyin Cebe'ye kurşun yağdırdı. Öğrenciler panik halinde kaçışırken, vücuduna 6 mermi isabet eden Hüseyin Cebe kanlar içinde koridorde yere yığıldı.

Meslektaşını tabancayla öldüren öğretmenin, susturucu kullandığı, olay anında silahı bir başka meslektaşına da doğrulttuğu, ancak tabancanın ateş almadığı iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber