Milletvekilleri kalp ve kaza kurbanı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Grup Başkanvekil Ömer Abuşoğlu'nun dün geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmesiyle birlikte 22. dönem TBMM'de hayatını kaybeden milletvekili sayısı 5'e yükseldi. Vefat eden 5 milletvekilinin üçü kalp krizinden, ikisi ise trafik kazasından hayatını kaybetti.

3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra 550 milletvekiliyle açılan 22. dönem TBMM'de milletvekili sayısı, 5 vefat 2 istifadan sonra 543'e düştü. Kütahya Milletvekili Halil İbrahim Yılmaz, Yozgat Milletvekili İlyas Arslan, Ağrı Milletvekili Mehmet Melik Özmen, Konya Milletvekili Nezir Büyükcengiz ve Gaziantep Milletvekili Ömer Abuşoğlu bu dönemde vefat etti. Ağrı Milletvekili Cemal Kaya, hakkındaki iddialar nedeniyle; İstanbul Milletvekili Kemal Derviş ise BM Kalkınma Fonu Başkanlığı'na seçildiği için milletvekilliğinden istifa etti. Böylece TBMM'deki boş milletvekili sayısı 7'ye yükseldi.

AKP Kütahya Milletvekili Halil İbrahim Yılmaz, 27 Temmuz 2004 tarihinde Ankara'da geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetmişti. Kalp ameliyatı olan Yılmaz, Dikmen'deki evinde dinlenirken aniden fenalaşınca hastaneye kaldırılmış ancak kurtarılamamıştı. Yılmaz'ın vefatıyla 22. Dönem Parlamentosu, ilk milletvekilini kaybetti.

AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Melik Özmen, 9 Temmuz 2005 tarihinde Çeşme'de tenis oynarken geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

AK Parti Yozgat Milletvekili İlyas Arslan, 19 Ekim 2006 tarihinde Ankara'daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Katıldığı iftar yemeğinden sonra geç saatte evine gelen Arslan, bir süre sonra rahatsızlanarak yaşamını yitirdi. Kalp krizi sonucu vefat ettiği belirtilen Arslan'ın memleketi Yozgat'ta toprağa verildi.

MİLLETVEKİLLERİ SIK SIK TRAFİK KAZASI GEÇİRİYOR

CHP Konya Milletvekili Nezir Büyükcengiz, 3 Ocak 2007 tarihinde geçirdiği tarafik kazasında hayatını kaybetti. CHP Konya İl Teşkilatı Sekreteri Ali Alp'in kullandığı 06 VRF 88 plakalı otomobilde bulunan Büyükcengiz, otomobilin, Konya'nın Güneysınır ilçesine bağlı Aydoğmuş beldesi yakınlarında kaza yapması sonucu hayatını kaybetti.

Meclis'te son vefat eden milletvekili ise dün trafik kazasında hayatını kaybeden ANAVATAN Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Ömer Abuşoğlu oldu. Kendisi, eşi, gelini ve torununun bulunduğu araçla Osmaniye yakınlarında trafik kazası geçiren Ömer Abuşoğlu, kaldırıldığı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Nezir Büyükcengiz ve Ömer Abuşoğlu'nun trafik kazasında hayatını kaybetmesinin haricinde yanı sıra birçok milletvekili ağır yaralanmalara ve ölümlere neden olan trafik kazalarına karıştı. CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, 29 Temmuz 2003 tarihinde Ankara-Adana karayolunda kendi aracıyla trafik kazası geçirdi. Kazada Tacidar Seyhan yaralanırken, oğlu Engin Seyhan hayatını kaybetti.

Mersin Milletvekili Hüseyin Güler, 4 Ocak 2004 tarihinde Tarsus yakınlarında yine kendi aracıyla trafik kazası geçirdi. Kazada Hüyesin Güler ile çocukları Bersu ve Berdan yaralanırken, eşi Zahide Güler ile kayınvalidesi Atiye Canbolat hayatını kaybetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, Amasya'nın Merzifon ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazasında ağır şekilde yaralanmıştı. AK Parti Samsun Milletvekilleri Musa Uzunkaya ve Mustafa Demir de geçtiğmiz günlerde trafik kazası geçirmişlerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber