'Öğretmenimizi bulun' feryadı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Murat Nehri'nde kaybolan öğretmenleri Harun Can'ı arama çalışmalarını izleyen öğrencileri dalgıçlara yalvardı: Ne olur öğretmenimizi sağ bulun.

Muş'ta 3 gün önce Murat Nehri'nde kaybolan öğretmen Harun Can'ın cesedini arayan Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerine ait bir bot, suda kayalara çarparak alabora oldu. Ölümle burun buruna gelen ve botun üstüne çıkarak yardım bekleyen ekipten 3 kişi güçlükle çıkarılırken, bir kişi ise köylülerin gönderdiği salla kurtarıldı. Harun Öğretmen'in öğrencileri ise nehir kenarında "Ne olur öğretmenimizi bulun" diyerek arama-kurtarma ekibindeki dalgıçlara yalvardı.

EKİPLER ZORLANDI

Muş'un Varto ilçesine bağlı Şanlıca Köyü İlköğretim Okulu vekil öğretmeni Harun Can, 3 gün önce Murat Nehri'nde kaybolmuştu. Can'ın bulunması için çalışma yapan Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerine ait bot,nehirde kayalara çarparak alabora oldu. Suya düşen 4 kişi, botun üstüne çıkarak yardım beklemeye başladı. Ölümle burun buruna gelen 4 kişiden üçü, olay yerine gönderilen başka bir sivil savunma ekibi tarafından botla karaya çıkarıldı. Dördüncü kişi ise köylülerin suyun üzerine bıraktığı salla kurtarıldı. Öte yandan arama kurtarma çalışmalarını izleyen öğrenciler, dalgıçlardan öğretmenlerinin bulunmasını istedi. Gün boyu nehir kıyısından ayrılmayan öğrenciler, dalgıçlara "Biz öğretmenimizi çok seviyoruz. Ne olur onu bulun" diye yalvardı. Su seviyesinin yüksek olması ve suyun çamurlu olması nedeniyle arama çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğü belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber