Ergenekon'dan sanık, FETÖ'den tutuklu

Manisa'daki FETÖ davasında 15 aydır tutuklu olan Albay Yılmaz, 14 Aralık'ta Ergenekon davasından hakim karşısına çıkacak. Kendisini kumpas dosyasına dahil eden paralelci savcı ile aynı gün tutuklanan Albay'ın ailesi ise iddianamenin hızla hazırlanmasını bekliyor

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 26 Ekim 2017 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ergenekon'dan sanık, FETÖ'den tutuklu

KENAN BUTAKIN

Erzincan'da FETÖ'cü savcıların açtığı Ergenekon davasında İlhan Cihaner ve eski 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ile birlikte 14 sanık arasında yer alan Albay Murat Yılmaz 15 Temmuz'dan sonra tutuklanmıştı. 15 Temmuz'da Manisa Merkez Komutanı olan Yılmaz, darbe girişimine katıldığı iddiasıyla tutuklandı ancak hakkında hala iddianame hazırlanmadı. Yılmaz'ın tutuklanmasına gerekçe olarak Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ile telefon konuşması gösterilirken, bu konuşmada Yılmaz'ın "TSK yönetime el koydu. Sizi sağduyuya davet ediyorum. Bir olumsuzluk olmasını istemiyorum" dediği iddia edildi. Yılmaz ise ifadesinde konuşma redderek, FETÖ mağduru olduğunu ve darbe girişimine karşı çıktığını ileri sürdü. Emniyet müdürüne 15 Temmuz gecesi "Gelişmeleri izleyelim, sağduyulu şekilde konumumuzu koruyalım ve irtibatta kalalım" dediğini söyleyen Yılmaz, ifadesinde Erzincan'daki yargılamada da şu anda tutuklu ola FETÖ'cü savcı Osman Şanal'ın hedefinde olduğunu da anlattı. Karar'a konuşan Yılmaz'ın emekli Tuğgeneral olan ağabeyi Ümit Yılmaz, kardeşinin emniyet müdürü ile darbeye yönelik bir konuşma yapmadığını ve darbe girişimin yaşandığı gece Manisa'da kışla dışına dahi çıkılmadığını söyledi. Ağabey Yılmaz, kardeşinin FETÖ mağduru, düşmanı olduğunu ve savcı Şanal ile aynı gün tutuklanmasının ise ailelerinde büyük bir hayal kırıklığı yaşattığını belirtti. Kardeşiyle ilgili iddianamenin 15 aydan bu yana hazırlanamadığını söyleyen ağabey Yılmaz, şöyle devam etti:

"O dönem Erzincan'da merkez komutanı olan kardeşim, Osman Şanal'ın Erzincan'da yapmak sitediği kışla aramasına karşı çıktığı gün örgüt hedefe aldı. O gece kışlaya 23.30'da giderek 14 sayfalık emre bakıyor. Aynı dakikalarda emniyet müdürü arıyor ama telefonu o sırada meşgul. Bir dakika sonra kardeşim müdürü arıyor. Müdür neredesiniz diye soruyor. Kardeşim kışladayım diyor. Bir mesaj gelmiş bakıyoruz diyor. Mesajın konusunu emniyet müdürüne söylüyor ve biz kışlamızdayız, konumumuzu koruyoruz irtibatta kalalım diyor ve telefonu kapatıyor. Bu arada Manisa'da herhangi bir kalkışma ve kışla dışına çıkılmıyor. Ayrıca kardeşim, ana davada beraat çıkan ancak Erzincan'daki kısmı tekrar devam eden Ergenekon davasında hala yargılanıyor ve 14 Aralık'ta tekrar hakim karşısına çıkacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber