FETÖ'nün belediye imamı akademiye ders oldu

FETÖ soruşturmasında adli kontrolle serbest bırakılan Karaarslan firar etti. Örgütün belediyeler imamının yaptığı vurgun öğrencilere ders olarak okutuluyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 26 Ekim 2017 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün belediye imamı akademiye ders oldu

ERCAN ÖZTÜRK

Polis Akademisi Öğretim Görevlileri Şafak Ertan Çomaklı ile Deniz Turan'ın hazırladığı "FETÖ ve PKK Bağlamında Terör Amaçlı Kullanılan Kamusal Mal ve Hizmetler" isimli rapor, akademi yayını haline getirilerek öğrencilere ders oldu. 84 sayfalık yayının en dikkat çeken bölümü ise FETÖ'nün belediyeler imamı Erkan Karaarslan. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan'ın referansıyla birçok danışmanlık ihalesi kazanan Karaarslan'la ilgili ders alınması gereken usulsüzlükler şunlar:

82 İHALEDEN 12 MİLYON VURGUN

Türkiye'de bazı belediyelerin kaynaklarını örgüte aktardıkları görülmektedir. FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi danışmanı Erkan Karaarslan'ın belediyelerden aldığı ihalelerle 12 milyon liralık haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı. İhalelerin yanı sıra belediye şirketlerine kendi adamlarını atayan Karaarslan bir yıl içinde Mersin, Aydın, Sarıyer Belediyeleri ve üniversitelerden 82 ihale alarak bu ihaleler karşılığında 12 milyon lirayı cebe indirdi. İhale almakla da yetinmeyen Karaarslan, Aydın ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri'nin kurduğu iştirak şirketlerine adam atadığı belirtildi.

Taşeron işçiler adına sirket

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ndeki soruşturmadan sonra tutuklanan Karaarslan, 27 Ocak 2015'te kurduğu şirketle ilk olarak ASKİ'ye ihale danışmanlığı ve Aydın Efeler Belediyesi'nden mali danışmanlık aldı.

76 sözleşme Karaarslan'ın "danışmanlık" adı altında 76 sözleşmesi tespit edildi. FETÖ'ye bağlı olan danışmanlık şirketlerinin ihalelerden 12 milyon lira kazanç elde ettiği öğrenildi. Karaarslan'ın sistemini anlatan eski bürokratlardan Haldun Haşmet Aysan, "Aydın ve Mersin Büyükşehir ve Sarıyer Belediyelerinde Karaarslan, ya kendi adına ya da taşeron işçiler adına şirket kurduruyor" dedi.

HER YERDE ARANIYOR

Mersin'de 18 gün önce 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakılan Karaarslan hakkında yapılan itiraz neticesinde yeniden tutuklama kararı çıkartıldı. Polis, yaklaşık 10 gündür her yerde aranan Karaarslan'ın danışmanlık hizmeti verdiği bazı belediyeler tarafından saklandığından şüpheleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber